Balatonvilágos fogadta be az elárvult Strand fesztivált azután, hogy az előző helyszínen, Zamárdi vezetése bejelentette, hogy idén a járvány miatt nem lehet a városban tömegrendezvényeket tartani. A szervezők arról is tájékoztattak, hogy az idei rendezvényt 10 Nap Strand Fesztivál néven rendezik augusztus 18. és 22., valamint 25. és 29. között.

Kisebb, hosszabb és kedvesebb

Zamárdi helyett idén Balatonvilágoson lesz a Strand fesztivál, és négy nap helyett tíz napig tart majd. A helyszín- és névváltoztatásra azért volt szükség, mert Zamárdi vezetése egész nyárra betiltotta a tömegrendezvényeket. A “10 NAP STRAND” fesztiválról azt ígérik a szervezők, hogy a megszokottnál “kisebb, hosszabb és kedvesebb” lesz – közölték a szervezők az MTI-vel. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nemzetközi fellépők is érkeznek

A Strand Fesztiválra ígért nemzetközi előadók közül a Lost Frequencies és Alle Farben biztosan fel fog lépni a balatonvilágosi, tíznapos eseményen. A hazai kínálat sem utolsó, ott lesz a fesztiválon: Ákos, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis, a Punnany Massif és a Bagossy Brothers Company is. EZT IS OLVASD EL: Elmarad a VOLT és a Sound, de lesz idén is fesztiválszezon a Balatonnál – Mutatjuk a programokat

Kisebb, de hosszabb lesz

A szervezők szerint a Strand fesztivál idén ugyan kisebb lesz, de cserébe hosszabb is. Balatonvilágoson két színpad várja majd az előadókat. A közönséget pedig tábortűz, előadások, beszélgetések, vízparti játékok és száznál is több előadó és dj fogja majd szórakoztatni. KAPCSOLÓDÓ: Idén még számolnak a zamárdi Balaton Sounddal, de utána nem kér a település az ilyen bulikból

Több programmal készülnek

A Strand fesztivál egyik felkapott helyszínét, a Tábortűz programját idén is Járai Márk szervezi, a Strand kertmozi házigazdája pedig Tilla lesz. Érkeznek majd a Dumaszínház előadói is, és élőben rögzít majd podcast-beszélgetéseket a MOL Nagyon Balaton csapata.

Két nap a családokról fog szólni

A tíznapos Strand fesztivál része két vasárnap is, amikor a szervezők kifejezetten családokat várnak a rendezvényre. Ők kedvezményes belépővel juthatnak be a fesztivál területére. EZ IS ÉRDEKELHET: “A nyár már a szabadságról fog szólni” – a Siófoki Plázs nagyon készül az idei szezonra

Ez a helyzet a jegyekről

Azok, akik korábban vásároltak jegyet az elmaradt 2020-as Strand Fesztiválra, felhasználhatják a belépőt az idei vagy a 2022-es rendezvényre is. A részletekről a fesztivál oldalán (strandfesztival.com) lehet olvasni.

Kelleni fog a védettségi kártya

A jegyértékesítés július 11-én indul. A fesztivál a jelenlegi járványügyi szabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Egész évre feltölt

„A STRAND Fesztivál a MOL Nagyon Balaton és ezzel a nyári szezon egyik legfontosabb eseménye. Tavaly tavasz óta vár arra a közönség, hogy végre találkozhasson a kedvenceivel, a fellépő pedig arra, hogy a rajongóikkal. A 10 NAP STRAND a nyár zárásaként rengeteg olyan élményt ígér, amely a fesztiválozó turistákat minden bizonnyal egy egész évre feltölti majd” – mondta Pantl Péter, a MOL kommunikációs igazgatója.

Sokak kedvence

„A Petőfi Rádió és a Petőfi TV 2013 óta a STRAND egyik házigazdája. Azóta ez a fesztivál a hazai művészek és a közönség egyik kedvenc eseménye lett. Másfél év csend után a rádió és a TV egyaránt nagy erőkkel készül arra, hogy végre élőben is találkozhassunk azokkal, akik a műsoraink állandó résztvevői és azokkal, akik minket hallgatnak, néznek.” – hangsúlyozta Béli Ádám, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV vezetője. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Strand fesztivál – Forrás: Facebook/Strand fesztivál