A balatonföldvári önkormányzat négy vállalkozóval pereskedett, de a bíróság másodfokon is elutasította a bódétulajdonosok keresetét. A jogerős ítéletet a Kaposvári Törvényszéken hozták meg, a bíró pedig az önkormányzatnak adott igazat, így a városvezetés felhatalmazást kapott arra, hogy fejlesszék a déli partot.

Tóparti terület miatt vitáztak

A Kaposvári Törvényszék másodfokon is a balatonföldvári önkormányzatnak adott igazat abban a perben, amelyben a kikötő előtti terület kapott főszerepet. Az önkormányzat négy évvel ezelőtt vásárolta meg a kikötőnél lévő területet a Bahart Zrt.-től, hogy azt modernizálhassák, azonban a Balaton-parti részen négy vállalkozó működtetett különböző szolgáltatásokat – írja a Sonline.

Nem tudták megújítani a partot

99 évre szerződtek

A helyiek által csak „Csigaházként” emlegetett épületet és a régi Casinót összekötő területet az önkormányzat fejleszteni, parkosítani szerette volna, de erre nem volt lehetőségük, mert a helyet négy vállalkozó foglalta el a szolgáltatásaikkal. Még mielőtt az önkormányzat megvásárolta volna a területet, a bódék tulajdonosai 99 évre szóló földhasználati szerződést írtak alá a Baharttal. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarták elveszíteni a területüket

„A keresetet az egyik bódéfelépítmény haszonélvezője nyújtotta be, és érdekeltségére hivatkozva kérelmezte a Bahart Zrt. és az önkormányzat által kötött szerződés érvénytelenségének megállapítását” – mondta a híroldalnak Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere.

Lezárult az eljárás

A városvezető szerint az összetett bírósági eljárásnak vége lett, amivel rendezték a terület felhasználási engedélyeit. Hangsúlyozta, hogy Balatonföldváron olyan modern környezetet szeretnének kialakítani a területen, amelyre az egész déli part büszke lehet.

Régi bódék rontották a képet

„A területen található idejétmúlt építmények városképileg, műszakilag egyaránt elavultak, a hatályban lévő használatba vételi és műszaki engedélyezésnek nem valószínű, hogy megfelelnének” – mondta Holovits, aki hozzátette, hogy már a közeljövőben elkezdenek foglalkozni a vitatott terület fejlesztésével.

Modernizálják a helyet

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Casino épületében még az idén négy vendéglátó egység és egy új étterem nyílik, hogy ezzel is emeljék a terület színvonalát. A fejlesztésre azért is van nagy szükség, hogy a helyiek és a Földvárra érkező turisták is újszerű, kellemes helyen élvezhessék a pihenést a balatoni tóparton.

Balatonfüreden parkot építenek

Mint megírtuk, Balatonfüred is megújul, legalábbis a Brázay strand területe mindenképp, ugyanis a területen új, egyhektáros parkot létesítenek. A fejlesztéseknek nagyon örülnek a helyiek, hiszen a Balatonnál nem jellemző, hogy vízparti területet közparkká tegyenek.

Zöldfelületek, tágas terek, csodás panoráma

A látványtervek szerint a parkosítás mellett játszóteret és kondiparkot is építenek, valamint a stéget is modernizálják. Az építkezések során nagy hangsúlyt kapnak a zöldterületek, a tópart kinyitásával pedig pihenőtereket és árnyas parkokat létesítenek. A projekt hosszútávú célja az lenne, hogy a Kisfaludy, és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt egybe nyissák, hogy a vízparton még hosszabb sétákat tehessenek a pihenni vágyók. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonföldvár – Forrás: BudaPestkörnyéke