Ágyúból kilőtt artista szenvedett balesetet a Richter Flórián Cirkuszban. A brazil származású Samyr Brasil térde sérült meg, a nézők egy része kétségbeesett.

20 métert repül

Samyr Brasil produkciójának lényege, hogy kilövik őt egy speciális ágyúból, majd a mintegy 20 méternyi repülést követően egy hálóba érkezik. A show nem veszélytelen, de a brazil férfi saját bevallása szerint még sosem szenvedett balesetet – írja a Bors.

4 méteres cső

A 4 méter hosszú csőbe való becsúszást az artista partnere az ágyú mellől koordinálja az eseményeket. Ők ketten végig hallják egymást, és amikor Samyr kimondja, a „pronto” vezényszót, a segéd működésbe hozza a szerkezetet.

Az igazgató félne

Én sem tudom, hogy pontosan milyen módon üzemel a rekvizit, ugyanis az artista a gyártóval úgy egyezett meg, hogy kötelesek titokban tartani. Sűrített levegőre tippelek – mondta a bulvárlapnak a cirkusz tulajdonos-igazgatója.

Az artista hibázott

A repülés közben elrontotta a megtervezett mozdulatsort, ezért a hálóba eséskor bicsaklott ki az artista térde és került kórházba ahol gipsz került a lábára.

Motorozni is szokott

Samyr másik attrakciója egyébként ugyancsak nagy rutint igényel: egy gömbön belül nagy sebességű motoron száguldozik. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Amit a cirkuszról tudni érdemes

A cirkusz a Richter artistacsalád tulajdonában áll, 2016-ban alapították – írja a Wikipédia. A Richter Flórián Cirkusz a nagyobb cirkuszvállalkozások közé tartozik, társulatát körülbelül 50 fő alkotja, fűthető sátruk 1500 fő befogadására alkalmas. Nyaranta a Balaton déli partján, Zamárdiban töltenek el hosszabb időt.

Ez már egy komoly cirkusz

A Richter Flórián Cirkusz társulata körülbelül 50 főből áll. A cirkuszsátor 1500 fő befogadására elegendő. Az időjárástól függően a nézőtér fűthető. A cirkusz gépjárműparkja 25 teherautóból áll. A cirkusz szerves része a minden előadáson élőben játszó cirkuszi zenekar. A cirkusz egyike azon magyarországi utazócirkuszoknak, ahol élő zene kíséri a műsort. A konferanszié szerepét az első évadtól kezdődően Bobu Zoltán látja el. A műsor hang és fénytechnikusa Maksa Dóra. 

A címlapfotó a Richter Flórián Cirkusz felvétele.