A tűz körülbelül negyvenöt hektáron égett Somogyszentpál közelében. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol még egy mocsárjáró gépet is bevetettek.

Égett a nádas

A marcali, a keszthelyi, a pacsai, a zalakarosi hivatásos és a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltották a hatalmas tüzet csütörtökön Somogyszentpálnál. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt volt tűz

Mocsárjáróval mentek

A riasztott egységek az oltáshoz egy mocsárjáró gépet is bevetettek, amellyel el tudták érni azokat a területeket is, amelyeket amúgy nem tudtak volna. A mocsárjáróra azért is volt nagy szükség, mert a tűz a belső területeken is nagy lánggal égett.

Így oltották a géppel a tüzet

Több mint 5 órán át oltottak

A harminc tűzoltó hat településről gyűlt össze, és közös erővel fékezték meg a lángokat. A munka pedig nagyon kemény volt, hiszen a lánglovagok több mint öt órán keresztül oltották a tüzet.

Gondatlanságból keletkeznek tüzek

A hatóságok szerint a szabadtéri tüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Ezenkívül az is döbbenetes adat, hogy a tűzoltók az első negyedévben több mint 3000 szabadtéri tűzhöz vonultak ki.

Többen megsérültek

A tűzesetekben az év első szakaszában tízen megsérültek, hárman pedig életüket vesztették. A halálesetek közül volt olyan, ami kerti zöldhulladék-égetés miatt következett be.

Fontos az elővigyázatosság

A szabadtéri tűzeseteket a legkönnyebben úgy lehet megelőzni, ha betartjuk a tűzvédelmi szabályokat. A külterületen lévő növényzetet, a zöldhulladékot elégetni pedig csak abban az esetben szabad, amikor ezt a jogszabály megengedi. Tehát kültéren tüzet gyújtani csak akkor lehet, ha ezt az önkormányzat rendeletben megengedi. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a tűz

Kiemelt kép: Részlet a katasztrófavédelem videójából