Egy veszprémi férfi még 2020 májusában 200 forintért üzemanyagot vásárolt egy másik embertől. Kiderült hogy átverésről volt szó. Rendőrségi ügy lett belőle.

Vennél 200 forintért gázolajat?

A történet tavaly májusban kezdődött. Egy férfi 200 forintért gázolajat kínált egy másiknak. Az alacsony árat az eladó azzal magyarázta, hogy egy veszprémi építkezésen dolgozott, és a munkálatok végeztével ezer liter gázolaja megmaradt. A kedvezőnek tűnő vételi lehetőségre a sértett lecsapott, majd 43 műanyag kannába töltve a teljes készletet megvásárolta az ajánlattevőtől.

A próba jól sikerült

A kannák egy részét felnyitva szúrópróbaszerűen győződött meg arról, hogy azok valóban gázolajat tartalmaznak-e. Rendben találta a dolgot.

A traktor lefulladt

Napokkal később azonban, amikor az egyik munkagépét feltöltötte az üzemanyaggal, annak motorja meghibásodott. A veszprémi vállalkozó csak ekkor szembesült azzal, hogy a kannák döntően vizet tartalmaznak, azok tetejére egy kevés gázolajat öntött az eladó megtévesztésül.

Tetemes kár keletkezett

Ennek eredményeként a sértettnek közel kétszázezer forint kára keletkezett. Telefonos reklamációjára az ismeretlen csaló csak egy gúnyos megjegyzéssel válaszolt, majd bontotta a vonalat.

4 csaló a láthatáron

A veszprémi nyomozók megállapították, hogy egy 52, egy 29 és egy 20 éves biharkeresztesi, továbbá egy 43 éves sarkadi férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A négy csalót előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

Másutt is átvertek embereket

A nyomozás során az is ismertté vált, hogy a négy kelet-magyarországi férfi Nyíregyházán és Tószegen is követett el ezzel a módszerrel bűncselekményt, melyekkel további két sértettől hasonló nagyságrendben csaltak ki pénzt.

Büntetés vár rájuk

A nyomozás után a papírok már az ügyészség előtt vannak.

További rendőrségi hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Ez is egy fontos rendőrségi hír, amely érinti Veszprém megyét

Összehangolt akcióban négytagú bűnszövetségre csaptak le a rendőrök, a gyanúsítottak több megyében kábítószert terjesztettek. A rendőrségi akcióban mintegy százan vettek részt. A házkutatásokon a rendőrök 11 kilogrammnyi kábítószergyanús anyagot, több mint 25 millió forint értékű magyar és külföldi készpénzt, személyautót, telefonokat foglaltak le.

Címlapfotónk a rendőrség felvétele.