Hamis tanúzás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a 30 éves siófoki férfival szemben, aki valótlan tanúvallomást tett azért, hogy mentse a barátját egy ittas járművezetés miatt indult bűnügyben. A páros egyébként egy autómosónál bukott le, amikor az ittas sofőr helyet cserélt a barátjával, hogy az őket követő rendőrök azt higgyék, végig a józan férfi vezetett – csakhogy a rendőrök a hátsó szélvédőn keresztül mindent láttak, és az esetről még felvétel is készült, melyet a cikk alján mutatunk.

Ittasan vezetett

Egy siófoki férfi tavaly májusban, éjszaka az ittas barátja mellett utazott egy kistehergépkocsiban Enying belterületén. A párosnak feltűnt, hogy egy rendőrjárőr észrevette, és le akarta inteni őket. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Enyingnél autóztak

Autómosóba hajtottak

Miután meglátták a rendőröket, a részeg sofőr egy közeli autómosóba ment, hogy ott helyet cseréljen a józan barátjával. Ezzel azt a benyomást akarták kelteni a rendőrökben, mintha végig a józan férfi vezetett volna.

Lebuktak

A gyenge próbálkozásuk több sebből vérzett, mivel egyrészt a rendőrök mindent láttak a hátsó szélvédőn keresztül, sőt még az autómosó biztonsági kamerája is megörökítette a helycserét.

Eljárás indult

Miután megállították őket, a rendőrök az autót ténylegesen vezető, részeg sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétsége miatt. Az eljárás során a rendőrök a Siófoki Rendőrkapitányság megkeresésével tanúként hallgatták ki az ittas sofőr józan barátját.

Hamisan tanúzott

A férfi azért, hogy mentse a barátját, valótlan tanúvallomást tett, és azt állította a vallomásában, hogy végig ő vezette az autót, nem pedig a részeg barátja. Ezenkívül azt is mondta, hogy a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezetői oldali ajtón az ismerőse, mert a másik ajtó beszorult.

Nem tudta, hogy látták őket

A józan férfi azért is vetemedett a hamis tanúzásra, mert nem tudta, hogy a rendőrök látták a helycserét, azt pedig végképp nem sejthette, hogy az autómosó biztonsági kamerája is rögzítette az egész jelenetet.

Felfüggesztettet kért az ügyészség

A Siófoki Járási Ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a Siófoki Járásbíróság felé. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a helycsere

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából