Hétfőtől új időpontban, minden hétköznap 19.50-től látható a Doktor Balaton TV2-n! Az 1 millió nézővel rajtoló sorozat ezzel a Keresztanyu című RTL Klubos sorozat ellen megy majd.

Kifejezetten jól nyitott a sorozat

Nagy érdeklődés mellett, a kereskedelmi szempontok miatt kiemelten fontos célcsoportban, a 18-49 évesek körében 15,7 százalékos közönségaránnyal, a teljes lakosság körében pedig mintegy 1 milliós nézettség mellett mutatkozott be a napokban a TV2-n egy új hazai fejlesztésű tévésorozat, a Doktor Balaton.

Ők készítik a sorozatot

A TV2 szappanoperáját más nagy sikerű sorozat (Drága örökösök, A mi kis falunk stb.) alkotói, a ContentLab&Factory gyártócég fejlesztett ki és készített.

Bepillantás a kulisszák mögé

A Media1 szigorú biztonsági elővigyázatossági intézkedéseket követően tehetett exkluzív látogatást az utolsó forgatási napon, hogy személyesen nézhessen bele a széria gyártási folyamataiba. A jelenetek közötti szünetben beszélgettek Kapitány-Diószegi Judit vezető producerrel és kreatív vezetővel.

Augusztus óta készítik

Augusztus 11-én kezdtük el a forgatásokat és majd négy hónapon keresztül forgattunk, nagyjából 110 napot. Körülbelül 175 színésszel és 450 statisztával dolgoztunk együtt – mondta a vezető producer.

A szereplők kiválogatása

Volt olyan szerep, amire 10-15 aspiráns is volt egyszerre. Ilyenkor közösen a csatornával, a TV2-vel döntötték el a kérdést. A napi szereplőket is, akik folyamatosan jönnek be a produkcióhoz, Kapitány-Diószegi Judit választotta ki. A járvány miatt jellemzően videós kiválasztást csináltak.

A járvány kényszere

Amikor például egy színészünk lebetegedett, és 10 napra karanténba került. Most a forgatások végéhez közeledve is volt egy ilyen helyzet, amikor 6 nappal az utolsó forgatási nap előtt kiderült az egyik szereplőnkről, hogy koronavírusos. A végén teljes egészében ki kellett írnunk őt a jelenetből, hiszen már véget érne a forgatási időszak, mire kiszabadulna a karanténból – árult el kulisszatitkot Kapitány-Diószegi Judit.

Itt forgattak

A stábnak a Skanzen ad otthont a sorozat balatoni településének, Balatonmeggyes külső helyszíneinek forgatásához. A belső jeleneteket egy budapesti stúdióban forgatják, de Gyömrő és Budapest különböző pontjain, vagy akár a Balatonnál vettek fel jeleneteket.

A nézettség dönt a jövőjéről

A végső döntést a nézők fogják meghozni, azaz a TV2 a nézettség alakulása alapján dönti majd el, hogy igényt tart-e további évadokra. De természetesen lelkileg, anélkül, hogy innánk előre a medve bőrére, azért arra készülünk, hogy sikeres lesz és lehessen tovább folytatni, a történetet is úgy alakítjuk – mondta a producer.