Balatonfüredről vitorlásversenyek nézhetünk, kalózkodhatunk a Sánta Róza fedélzetén. Fenyvesen Mesés kikötő vár Süsüvel, Akaliban Hetedhét mesefesztivál, Alsóörsön Kippkopp a fűben, Nagyberekre kisvasutazhatunk is. Földváron a Call girl, Szárszón Indul a bakterház, Alsóörsön a Budapest Bár, Bogláron Beck Zoli és Grecsó Krisztián gondoskodnak a jó hangulatról. A Veszprémfeszten hat világhírű produkció, Balatonlellén a Hotel Menthol kínál kellemes élményt. Monoszlón lesz pokrócmozi, Balatongyörökön Nemzeti Hét, Füreden villaséták, nyári kerti séta a Follyban.

Fehér Szalag – GeneralCom Nagydíj – 25. Izsák Szabolcs Emlékverseny Balatonfüreden

Szombaton és vasárnap is vitorlások lepik el a Balatont. Szombaton a Fehér Szalag nagydíj, vasárnap a Kék pántlika és a Horváth Boldizsár Emlékverseny résztvevőinek szurkolhatunk.

Sánta Róza kalózhajó a Balatonon

1 órás felejthetetlen kalózkaland gyerekeknek Balatonfüred és Tihany között. Kincskeresés, kardforgatás, legendás kalózélet várja az aprónépet egy különleges vitorlás fedélzetén.

Balatonfüred és Tihany között

Mesés Kikötő gyerekeknek

Pénteken és vasárnap 10.30-tól várják a kicsiket és a nagyokat új és régi mesékkel, történetekkel a balatonfenyvesi Mesés Kikötőben. Pénteken Süsüvel, a sárkánnyal találkozhatnak az apróságok.

Hetedhét mesefesztivál Akaliban

Mesélő bőrönd, ovimuzsika, hangszersimogató, Kiflihajókoncert és még sok-sok mesés élmény várja a gyerekeket Balatonakaliban a Hetedhét Mesefesztiválon.

Balatonfenyves-Nagyberek kisvasutazás

Kultkikötő a Balaton körül

Pénteken Alsóörsön a Nefelejcs Bábszínház előadásában a Kippkopp a fűben című előadást láthatják a gyerkőcök. Földváron Mészáros Piroska osztja meg saját élményeit este, Call girl című produkciójában. Szombaton Szárszón Indul a bakterház, Alsóörsön Budapest Bár koncert, Balatonbogláron Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös este kínál remek szórakozást.

Budapest bár koncert Alsóörsön

Hotel Menthol Balatonlellén

A rock and roll színes mesevilága elevenedik meg a Pannon Várszínház előadásában a balatonlellei szabadtéri színpadon. Fenyő Miklós és Novai Gábor nagysikerű, sajátosan magyar életérzést sugárzó rock and roll dalaihoz Böhm György és Korcsmáros György írtak szellemes librettót. Ez a derűs musical fantasztikus utazás keresztül kasul RockAndRolliában, azaz a rock and roll színes mesevilágában, és végül a csodás megérkezés a Hotel Mentholba. Az előadás közben élvezzük az életet, a zenét, és a színházat.

Fenyő Miklós és Novai Gábor dalaival

Veszprémfeszt

Hat világhírű produkció hat nap alatt: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, The Gipsy Kings, ZAZ, James Blunt a Veszprémfest színpadán.

Nemzeti Hét Balatongyörökön

A Balatongyöröki Honismereti Kör rendezvényének célja történelmünk fontos mozzanatainak felelevenítése mellett, napjaink nemzeti sorskérdéseire és a magyarságra váró kihívásokra adható válaszok közös megtalálása. A móló melletti sétányon előadások és koncertek várják az érdeklődőket három napon át Balatongyörökön.

Szárszói Tüzes Est

Fáklyás felvonulás, tűzgyújtás, tűznyelő show, majd utcabál pénteken este Balatonszárszón.

Utcabál este DJ Szabó Gáborral

Arácsi séta a Balaton Guide-dal

Arács egészen különleges helyen fekszik, a Koloska völgy és a fürdőtelep között. Hangulatos utcái máig őrzik az egykori szőlőművelő és főként mezőgazdaságból élő falu történetét. A környék egyik legrégebbi lakott területe, egykor királyi birtok, a bencések majd az Esterházyak szereznek itt is befolyást. Kacskaringós, szűk utcái, a területét átszelő patak, a régi házak és a Koloska-völgy felől érkező friss levegő mind hangulatos sétára invitál. A vezetett séta egyik különlegessége a nemrég átadott Arácsi Tájház megtekintése.

A Koloska völgy közelében

Villaséta Füreden

A leghíresebb füredi villákat, régi és új lakóikat ismerhetjük meg a tematikus városnéző séta során. A teljesség igénye nélkül: Vaszary villa, Jókai villa, Huray villák, Blaha villa, Dőry villa, Gyetvai villa vagy akár a Rózsilak és a Lipták Ház. Több ikonikus épületet belülről is felfedezhetünk a vezetett séta során. Ha szeretjük a klasszikus, fatornácos vagy szecessziós villákat, a békebeli történeteket, akkor nem szabad kihagyni!

Arzén és levendula Monoszlón

A Magyar Provence levendulabirtok szombat este újra pokrócos mozira hív mindenkit, nem csak a levendularajongókat. Ezúttal az Arzén és levendula című film kerül vászonra a csillagos égbolt alatt.

A Magyar Provence levendulabirtokon

Nyári kerti séta a Folly Arborétumban

A program során bemutatjuk az arborétum és a család történetének összefonódását. Elmeséljük, hogy lett az eredetileg szőlővel beültetett területből arborétum, négy generáción átívelve hogy lett a dédnagypapa hobbijából egy nemzetközileg elismert gyűjteményes kert. A séta útvonala érinti az arborétum magját, az Öregarborétumot, ahol több, mint 100 éves fák is találhatók, az útvonal felkanyarodik a kilátóhoz és érinti az új ültetésű növényeket, új telepítéseket, mint pl. a Sequoia ligetet, illetve büszkeségeinket, mint pl. óriástobozú fenyő – invitálnak nyári kerti sétára a Folly Arborétum tulajdonosai.

Balatoni panoráma

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: FAcebook/ vitorlasszovetseg