Meglepetésre végül a Kész Építő és Szerelő Zrt. alkothatja meg Szántódon, a BalaLand FamilyParkot, ami egész évben nyitva lesz.

A beruházás becsült nettó 6,5 milliárd helyett, 5 milliárd 986 millió forintért készülhet el. Az építkezés várhatóan a szántódi part képét erősen átalakítja és a KGST-bankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) hitelével épül – írja a napi.hu

A Napi.hu korábban megírta, a Balaland Hotel építésére 2,9 milliárd forintot kapott a 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family (SZBFamily) Ingatlanfejlesztő Kft. a Rogán Antal minisztériuma által felügyelt Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy 2020 nevű pályázatán.

Azonban akkor még Szepesi Richárd volt a meghatározó szereplője a cégnek a Dreamland Holding Zrt-n, valamint az ahhoz kapcsolt DLHG Invest Zrt-n keresztül. Idén júniusban ezt a társaságot megszerezte a tőzsdén jegyzett, egykor Tiborcz István, majd májusban Jellinek Dániel milliárdos érdekeltségébe került Appeninn Nyrt. – tájékoztat róla a napi.hu

A beruházás több részből áll és hasonló nem igazán van hazánkban. Egyrészről épül egy ötcsillagos hotel, mely egyszerre lesz szálloda szálloda, illetve a hotellel közvetlen összeköttetésben álló játszóház- és wellnesskomplexum.

Az utóbbi épülete 5 850 négyzetméteres lesz, melynek 850 négyzetméteres pincéjében kap helyet a gépészet, a 3 400 négyzetméteres földszinten lesz az előcsarnok, a vizes játszóház, a száraz játszóház, a konyha, az étterem és a kiszolgáló részek.

Az 1600 négyzetméteres galérián található majd egy újabb vizes- és száraz játszóház, továbbá a wellness részleg, öltözőkkel.

A beruházás megvalósítására kiírt közbeszerzés összege 6,5 milliárd forint volt, vagyis bőven futotta volna rá a hitelkeretből és az MTÜ támogatásából, de a munkát mégis olcsóbban végezheti el a győztes Kész Építő és Szerelő Zrt.: mindössze 5,99 milliárd forintos ajánlattal futottak be győztesként – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: unsplash