Nagyobb kárt okozó rongálás és egyéb bűncselekmények miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 31 éves és 25 éves férfival szemben, akik őrült pusztításba kezdtek, amikor betörtek egy kaposvári italboltba. A tombolásuk során 700.000 forint kárt okoztak, de az idősebb férfi még egy autót is durván megrongált.

Kirabolták az italboltot

A kaposvári ügyészség vádirata szerint a két büntetett előéletű férfi tavaly márciusban részegen elhatározta, hogy kirabolnak egy italboltot, hogy onnan italt és ételt lopjanak maguknak. Az egyik napon, késő este megérkeztek egy kaposvári kocsmához, ahol a nyílászárókat betörték, majd bementek az egységbe. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bejutottak a kaposvári kocsmába

Alkoholt és rágcsát loptak

Az elkövetők végül 49.000 forint értékben loptak a helyről szeszes italokat, valamint ropogtatni valókat. Ugyanakkor az italboltból nem volt elég lopniuk, még zúzni is akartak.

700.000 forintos kár

A két betörő a kocsma közepén törni-zúzni kezdett, amely során szétverték a sörcsapot, a kávégépet, több asztalt és széket, de tönkretették a biztonsági kamerarendszert, illetve összetörtek több üveg töményet is. A rongálással mintegy 700.000 forint kárt okoztak az italbolt tulajdonosának.

Ismét randalírozott

Egy nappal később az idősebbik férfi ismét az üveg aljára nézett, és garázdálkodni kezdett Kaposváron. A 48-as Ifjúság útján odament egy autóhoz, majd annak fényezésébe tollal olvashatatlan szöveget és számokat karcolt, amivel 60.000 forint kárt okozott a kocsitulajdonosnak.

Letartóztatásban várja az ítéletet

A 31 éves férfi jelenleg letartóztatásban van egy másik bűncselekménye miatt, ugyanis ő volt az, aki 2020 szeptemberében Kaposváron megpróbált kirabolni egy idős asszonyt. A nő szerencséjére a biztonsági kamerák rögzítették a bűncselekményt, így a rendőrök könnyen be tudták azonosítani az elkövetőt.

Lecsuknák őket

Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben szabjanak ki fegyházbüntetést, míg a fiatalabb társával szemben börtön fokozatú szabadságvesztést. Az ügyben valószínűsíthetően a Kaposvári Járásbíróság fog majd dönteni.

Részegen támadta meg egy pápai nő a szeretőjét

Tegnap írtunk róla, hogy egy 53 éves pápai nő azért került bíróság elé, mert egy vita során részegen mellkason szúrta a szeretőjét. Konfliktusuk abból fakadt, hogy a férfi többet akart a nőtől, de ezt az asszony ellenezte, már csak azért is, mert párkapcsolata volt.

3 évet kértek a nőre

Újabb féltékenységi vitájuk során a nő – mivel gyógyszerre ivott – felkapott egy konyhakést, majd azzal megszúrta a férfit. Az ügyészség szerint a szúrás életveszélyes sérülést is okozhatott volna, a férfi élete csupán a szerencsés véletlennek köszönhetően maradt meg. A brutális támadás miatt a vádhatóság 3 év börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kért a nőre. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Ügyészség