Több mint 100 millió forintból újulhatott meg Balatonfenyves központi szabadstrandján az a 33 éves csúszda, amelyet már 18 éve lezárva tartottak. A felújított létesítményt, amely egyben a Balaton legnagyobb vízicsúszdája, a napokban adták át.

Emeli a színvonalat

A nagy strandon található vízicsúszda felújítása hozzájárul a 2017-ben megfogalmazott célok teljesüléséhez, miszerint emelni kell a balatoni strandok színvonalát. A csúszdafejlesztésre 395 millió forint jutott a Kisfaludy turisztikai fejlesztési programnak köszönhetően – írja az Index.

Jobbak lesznek a strandok

Az átadón ott volt Juhász Szabolcs is, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója, aki elmondta, hogy a balatoni vízicsúszda-fejlesztések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a balatoni strandok elérjék a nemzetközi színvonalat. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

300 forint lesz a csúszda ára

Balatonfenyvesről szólva Juhász Szabolcs elmondta, hogy a központi adatbázis szerint a község szálláshelyeinek háromnegyedét magyarok foglalták le, a külföldi vendégek pedig elsősorban Németországból, Ausztriából és Lengyelországból érkeznek. A csúszdát szombattól használhatják a turisták, júniusban 300 forintos bevezető áron.

Régóta ott áll a csúszda

A nagy strandon található csúszda még a ’80-as években épült, de hosszú ideje nem használható – mondta korábban a Sonline-nak Kiss Péter, az önkormányzat munkatársa.

Ezek az átalakítások történtek

„A tartószerkezet mellett a csúszóelemeket és a biztonsági berendezéseket is kicseréljük. Balatonfenyves a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán indult, s a héten értesültünk a kedvező elbírálásról. A százmillió forintos fejlesztés 2021-re készül el. A több mint egy kilométer hosszú balatonfenyvesi strandon két mosdót is felújítunk a szezon előtt, az egyikben baba-mama szobát alakítanak ki” – sorolta Kiss Péter.

Veszélyes volt a csúszda

Az 1988-ban épült csúszda a 2000-es évek elején vált veszélyessé, ezért lezárták a létesítményt a fürdőzők elől. A csúszda egyébként nem csak csúszdaként működött, ugyanis éjszakai bárként is üzemelt. 

Ez is érdekelhet

Egyre többen látogatnak el a Balatonra

A járványügyi korlátozások enyhítésével új lendületet vett a belföldi turizmus, a rengeteg felújításnak köszönhetően pedig megújult az egész Balaton. Többen is erős nyári szezonra számítanak az idén, hiszen az eddig lefoglalt vendégéjszakák száma országosan 11 százalékos növekedést mutat a tavalyi adatokhoz képest. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a videót a fenyvesi csúszdáról

Kiemelt kép: Részlet a videóból