2019 áprilisától decemberéig az akkor még ismeretlen tettes több somogyi szálloda szolgáltatásait vette igénybe több százezer forint értékben úgy, hogy a bejelentkezéskor hamis személyi adatokat adott meg, a hotelekből pedig fizetés nélkül távozott.

Kisétált a szállodákból

A rendőrök hossza nyomozás után azonosították azt a 42 éves nőt, akit szállodai nem fizetések miatt kerestek. Elfogták, majd csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgattak.

Dórának most felelnie kell

A nyomozók a Dóra keresztnevű budapesti asszony ellen folytatott eljárást befejezték, és az iratokat a napokban a Siófoki Járási Ügyészség részére vádemelési javaslattal küldték meg.

Rablókat fogtak Siófokon

A siófoki nyomozók egy rablópárossal szemben is eredményesen jártak el. 2020 májusában az akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy nagycsepelyi házba, ahonnan többek között bútorokat, háztartási gépeket, elektronikai cikkeket tulajdonítottak el. A rendőrök elfogták őket.

Benzinkutakról loptak

Az északi oldalon vádat emeltek három férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás miatt, mert több mint 650 ezer forintnyi üzemanyagot loptak benzinkutakról.

Három férfi lehetett a tettes

A Veszprém Megyei Főügyészség közleménye szerint az ügy fő vádlottja egy 27 éves férfi, akinek egy 25 és egy 30 éves társa is volt, előbbi nyolc, utóbbi három alkalommal vett részt a bűncselekmények elkövetésében.

Végig lopták az országot

A 27 éves férfi 2018 augusztusától 2019 januárjáig huszonhat, az ország különböző pontjain lévő – budapesti, fóti, érdi, százhalombattai, diósdi, székesfehérvári, balatonakarattyai, győri, győrújbaráti, az M3-as autópályán Polgárnál álló, valamint nagyvázsonyi – benzinkutakról távozott úgy, hogy az általa vagy az ott tankolt üzemanyagért nem fizetett. A vádlottak sokszor kannákba is tankolták az üzemanyagot.

Álltak már a törvény előtt

Mindhárom elkövető volt már büntetve, a 30 éves férfit alig két hónappal az első üzemanyaglopása előtt ítélték végrehajtandó börtönbüntetésre más jellegű bűncselekmények miatt.