Lakókocsik, garázsok, bódék és egy vegyesbolt is lángra kapott. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, egy ember meghalt.

Tűz Alsóörsön

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétezer négyzetméteres, földszintes épület Alsóörsön. A viharos szél miatt rendkívül gyorsan terjedt a tűz, ezért a helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók.

Így égett az egyik épület

Forrás: Balatonfüredi önkormányzati Tűzoltóság

Riasztást kaptak

„Alsóörs Camping utcába kaptunk riasztást, miszerint több épület ég a Pelso Camping közvetlen szomszédságában. A helyszínre Balatonfüredről, Balatonfüzfőről, Veszprémből, Pétfürdőről, Siófokról érkeztek egységek. Hét vízsugárral a tűz oltása éjfélig tartott” – írja Facebook oldalán a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság.

Tűzoltók a helyszínen

Forrás: Balatonfüredi önkormányzati Tűzoltóság

Rengeteg tűzoltó ment a helyszínre

A nagy alapterületű földszintes épület, a mellette lévő két lakókocsi és a környező fák oltását nyolc gépjármű bevetésével, a katasztrófavédelmi mobil szolgálat irányításával huszonhét tűzoltó végezte.

Szinte minden porrá égett

Forrás: Balatonfüredi önkormányzati Tűzoltóság

Gázpalackok az épületben

Az oltás közben hét hőnek kitett gázpalackot épségben kihoztak az épületből, négy azonban felrobbant. A tűzzel érintett területen egy ember holttestét találták meg a tűzoltók. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat keretében vizsgálja a katasztrófavédelem.

Kiemelt kép: oltják a tűzet Alsóörsön – Forrás: Forrás: Balatonfüredi önkormányzati Tűzoltóság