Gyerektartásért perelte be kómában fekvő volt feleségét egy Somogy megyei férfi. A magatehetetlen Katalint nyolc éve az édesanyja ápolja, mégis fizetnie kell.

Kómában, mégis végrehajtás van ellenük

Katalin nyolc éve fekszik magatehetetlen állapotban, a gyerekek pedig az apjukkal élnek. Édesanyja ápolja a nőt. A gyerekek apja vele szemben is végrehajtás kezdeményezett, tőle rokontartás címén követel pénzt – írja a Blikk.

400 ezer forinttal tartoznak

A nagymama és a kómában fekvő anya több mint 400 ezer forint tartozást halmozott fel, ezért bármikor felkeresheti őket a végrehajtó. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem láthatják a gyerekeket

A gyerekeket nem láttuk, amióta az anyjuk kómában van. Az egyikük már hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves. Bár az apjuk már előtte sem élt velük, a tragédia után magához vette őket. Azóta még a nagyszülői láthatásra sem hozta el a testvéreket, az anyjukhoz pedig egyáltalán nem engedi el őket – olvasható a bulvárlapban a nagymama kifakadása.

A betegség előtt szerették egymást

Pedig a kicsik előtte imádták Katit, egy farmon éltek, ahol állattenyésztéssel foglalkoztak. Az első három évben a lányom nagyon sokat nézte az ajtót és sírt, amikor szóba kerültek a gyerekei, vagy ha régi videókon meghallotta a hangjukat. Azóta már rájöhetett, hogy hiába vár… – sírta el magát a megtört nagymama.

Éber kóma

A most negyven esztendő Varga Katalin már nyolcadik éve él börtönben a saját testében. Előtte szeretetben élt két kisgyermekével, de egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium támadta meg a szervezetét, ekkor éber kómába került.

Egyszerű kommunikáció

Katalin ébren van, pislogásokkal kommunikál, kérésre be tudja csukni a száját, a szemével pedig követi a mozgást. Éva egy percre sem tudja magára hagyni ágyhoz kötött lányát. Ő pelenkázza, szondán át eteti, beszél hozzá, fürdeti, masszírozza, naponta ötször eteti.

Állítólag érti a világot

Kati állítólag mindent pontosan megért és felfog a körülötte lévő világból. Kétségbeesett édesanyja most egy barcelonai műtétben reménykedik, de nincs rá pénzük.

Jogszerű a követelés

Gyerektartást az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni – magyarázta a Blikknek dr. Tran Dániel.

Címlapfotó illusztráció,  Tim Cooper fotója.