Hétfőn délután ledőlt egy téglafal az egyik hévízi hotel felújítása közben, és maga alá temetett egy munkást, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. z áldozat az egykori olimpikon bokszoló, Petrovics János volt. Ezt az információt a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősítette. Petrovics 52 éves volt, a bokszot 12 évesen kezdte el. Három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián is, ahol a 60 kg-osok között 17. lett. Még a 2000-es évek elején is bokszolt, majd egy ideig külföldön élt.

Rádőltek a téglák 

Az egyik beltéri medence közelében egy néhány méteres térelválasztó falat bontottak munkások hétfő délután a hévízi Aqua Hotelben, amikor balesetet szenvedett munkás a fal másik oldalán volt. Rádőltek az Ytong téglák.A férfi munkatársai odasiettek, a hotel orvosát is hívták, de nem tudták újraéleszteni.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Nyomoz a rendőrség 

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indított a rendőrség. A kormányhivatal emellett munkavédelmi hatósági eljárást indított. Az adott hotel a Danubius Hotels láncé, ők annyit közöltek, hogy szerződött partner részére szabályosan átadott munkaterületen történt a baleset.

Meghalt a bokszoló

A sportal.hu azt írja, az áldozat, az egykori olimpiai bokszoló, Petrovics János. A vásárosdombói születésű Petrovics 12 esztendősen kezdte a bunyót Dombóváron. Amatőr pályafutása során három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon, az 1992-es olimpián, olyan kiválóságok ellen lépett szorítóba, mint Paul Griffin, Toncho Tonchev vagy éppen Oscar De La Hoya. 

Pályafutása 

A Boxrec oldal statisztikái szerint a „Guerrero” becenévvel illetett Petrovics profi pályafutása során 121 mérkőzésen lépett ringbe. Ezek közül 25-öt nyert meg, 94 alkalommal veszített, 2 találkozója pedig döntetlent hozott. Utolsó profi meccsét 2018 decemberében vívta Szlovákiában.

Petrovics János

Kétszer volt börtönben 

Egy korábbi interjúban őszintén vallott arról, hogy többször meggyűlt a baja a törvénnyel, két ízben is ült börtönben. “Elismerem a hibáimat, bár akkor nem éreztem jogosnak a büntetést, hiszen dobtam a régi életemet, de a múlt utolért. Haragudtam a világra, ám most már mindent másként látok. Nem mondom, hogy megszakadok a röhögéstől, de nem bánom, hogy így történtek a dolgok. Nem ajánlom senkinek, hogy bekerüljön az „élet iskolájába”, de ott nagyon sok dologra rájöttem, s ez megváltoztatta a további életemet – mondta a profibox.hu-nak.

Kokóval versenyzett

Az olimpiai aranyérmes, amatőr és profi világbajnok Kovács Kokó István is jól ismerte Petrovicsot, akivel egy korosztályba tartoztak, s együtt szerepeltek a sydney-i vb-n és a barcelonai olimpián. “Jancsit egy nagyon rendes, csendes, végtelenül jószándékú embernek ismertem meg. Mindenki nagyon szerette az ökölvívó-társadalomban, és a küzdő stílusa a szurkolók között is roppant népszerűvé tette. Sajnos a civil életben nem találta meg úgy a helyét, ahogy egykor a szorítóban. Az elmúlt években sajnos nem is nagyon hallottam felőle”.   A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Kiemelt kép: hévízi Aqua Hotel – Forrás: