„A korábbi években a Mikulás Rallye buliverseny volt, most viszont itt fog eldőlni a ralibajnokság sorsa” – érzékeltette a hétvégi, veszprémi verseny rangját Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke a Reggeli Startban. A sportvezető a szezonzáró verseny mellett a koronavírus-járvány okozta nehézségekről is beszélt.

Ilyen veszprémi verseny még nem volt

„A Mikulás-Rallye lesz az első zártkapus versenyünk”- mondta Oláh Gyárfás, aki arra is kitért, hogy a veszprémi lőtéren kialakított pálya az egyik legalkalmasabb arra, hogy lezárják a helyszínt, amire az érvényben lévő kormányrendelet miatt van szükség; más pályák esetében ez nagyobb nehézséget okozott volna.

Kérés a rajongókhoz

Az MNASZ első embere egy kéréssel is fordult a rajongókhoz: „senki ne induljon el a veszprémi lőtérre, a futamot a DIGI Sport közvetítésén keresztül kísérje figyelemmel”.

A szilveszterben még reménykedik az elnök

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a hungaroringi Szilveszter Rallye-ra is zárt kapus rendezéssel készül, de az elnök titkon bízik abban, hogy addigra korlátozott számban visszatérhetnek a szurkolók.

Konyhapénz a raliban

Oláh Gyárfás a koronavírus-járvány okozta anyagi nehézségekről is említést tett a Reggeli Startban: „Többen az összes támogatójukat elvesztették, vannak csapatok, amelyek konyhapénzből versenyeznek a vírus miatt”.

Ez kell az életben maradáshoz

A sportvezető szerint „a nyolcról hat futamra csökkentett magyar bajnokság segítette a rallysokat a felszínen maradásban és színvonalas tudott maradni az idei szezon is.”

A teljes interjú

Mindent eldöntő raliversenyt hoz a Mikulás a DIGI Sport nézőinek

Aki eddig az élen áll

A Mikulás Rallye előtt Hadik András és Kertész Krisztián vezetett ugyanis legutóbb Nyíregyházán megszerezte első idei futamgyőzelmét, ráadásul a szabolcsi-zempléni verseny is kedvezően alalkult számukra. 103 ponttal állnak az élen. Turán Frigyes, Bagamári László kettős és a Vincze Ferenc, Igor Bacigál páros is 92 pontos az összetettben.

A Reggeli Start a DIGI Sport reggeli műsora

Ha tévén szeretnéd nézni

A Mikulás Rallye élő közvetítését vasárnap 08:50-től és 12:10-től a DIGI Sport 3-on, a Mikulás Rallye összefoglalóját vasárnap 22:45-től a DIGI Sport 1-en láthatod.