A szállóvendégek számára elérhető lesz a tetőszinten egy wellness központ is, de a tervezőknek persze az egész négycsillagos szállodát meg kell tervezniük, nem csak a tetőszintes élményközpontot. A kormány 200 millió forinttal támogatta a pápai szálloda megépítésének előkészületét.

Új szálloda épül

Jelentős turisztikai fejlesztéseket jelentettek be Pápán. Tavaly októberben jelentették be, hogy a kormány 200 millió forinttal támogatja szálloda megépítésének előkészítését, és a napokban meg is jelent a projekt tervezői közbeszerzése – írja a Magyarépítők.

Pápán épül a szálloda

Ez lesz a projekt

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő már korábban elmondta, hogy a 200 millió forintból egy sokkal nagyobb, mintegy 1,8 – 2 milliárd forintos szállodaépítési projektet lehet előkészíteni. A tervek szerint egy 4 csillagos, 48 szobás szállodát terveznek építeni Pápán a Várkert Fürdő mellett – írja az infopapa.hu.

Termálfürdő lesz a szomszédban

A szállodát úgy tervezik, hogy fedett-zárt kapcsolatot kap majd a szomszédos Pápai Gyógy- és Termálfürdővel. A kivitelezőnek azt is meg kell majd vizsgálnia, hogy a szálloda egyes funkcióit részlegesen át lehet-e helyezni a Várkertfürdő épületében. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

60 szobát terveznek

A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft., a kiíró észak-déli tájolású, középfolyosós épületet javasol a szállodához. Azt pedig a tervező fogja megvizsgálni, hogy kettő vagy háromemeletes épület lesz az ideálisabb üzemeltetési szempontból.

Ezekkel is készülnek

A négycsillagos szálloda olyan kiegészítőket is kapna, mint például egy 35 négyzetméteres medence, de három lift is kényelmesebbé teszi majd a vendégeket. A szállodában lesz majd még ezenfelül egy 50 fős konferenciaterem, és összesen 54 kétágyas szoba és 6 lakosztály várja a pihenni vágyókat.

Wellness központot is terveznek

A szállodánál terveznek a tetőtérre egy wellness közponot is, amely csak a szállóvendégek számára lesz elérhető. A wellnesben lesz szauna, masszás, kiegészülve napozó terasszal és bárpulttal.

Ez is érdekelhet

Más fejlesztések is lesznek Pápán

Dr. Áldozó Tamás polgármester mgemlítette, hogy más fejlesztések is zajlanak Pápán, melyek a pápai turizmus fejlesztését célozzák. Fejlesztik majd a 83-as utat is, amely szintén javítani fog a turizmuson. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció