Siófokon őrizetbe vettek egy férfit, aki 6 helyszínen 13 áldozatot károsított meg. Egyszerűen besurrant a házakba, nyaralókba.

Hívogatták a nyitott ajtók

Június 17-én éjjel Siófokon, majd 24-én és 25-én éjszaka Balatonföldváron és Balatonendréden az elkövető több lakóházba ment be a nyitva hagyott ajtókat, ablakokat kihasználva.

Létrát is használt

Volt olyan ingatlan, ahol a szúnyoghálót átvágva jutott be a lakásba, de volt olyan is, ahol az ablak alá támasztott alumínium létrán az emeletre mászott fel.

Szinte mindent vitt

A besurranó táskák után kutatott, pénztárcákat, személyes okmányokat, bankkártyákat, ékszereket, ruhaneműt és készpénzt tulajdonított el. Többször már az udvaron megvált az üres tárcáktól, hátizsákoktól, és csak az értékekkel távozott.

Volt, ahol megzavarták, ez lett a veszte

Balatonendréden június 25-én éjszaka az egyik ingatlan tulajdonosa felébredt, és megzavarta a besurranót. Értesítette a rendőrséget, pontos személyleírással tudott szolgálni a férfiről, akit a körzeti megbízottak néhány órával később Siófokon, a buszpályaudvaron elfogtak, majd a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

Koros tolvajt fogtak

A nyomozók a 68 éves budapesti P. Zoltánt 13 rendbeli lopás bűncselekmény miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Másokat is keresnek a siófoki rendőrök

A rendelkezésre álló adatok alapján, három férfi 2021. június 19-én 23 óra 10 perc és másnap hajnali 3 óra 26 perc között Siófokon, a Petőfi sétányon eltulajdonítottak egy bőröndöt, benne értékekkel. Őket is lopás miatt keresik.

Az északi parton katalizátor-tolvajokat fogtak

Egy 19 és egy 43 éves körmendi férfit, valamint 37 éves gyenesdiási társukat fogták el a Veszprém megyei rendőrök. A három gyanúsított egy veszprémi parkolóban álló autóról lelopták a rendszámtáblát, majd átrakták a bűncselekmények elkövetéséhez használt autóra. Később Révfülöpön, Balatonkenesén és Örvényesen levágták és ellopták három autó katalizátorát, ezzel több százezer forintos kárt okoztak a sértetteknek.

Ketten őrizetben maradtak

A rendőrök a három tettes közül a 37 éves gyenesdiási és a 19 éves körmendi férfit őrizetbe vették.

Fotó: a rendőrség felvétele