Egyre nagyobb a káosz a MÁV székesfehérvári vonalán. Amint arról korábban beszámoltunk,  műszaki hiba miatt nem járnak a vonatok.  Lázár János szerdán felmentette a vasúttársaság két vezérigató-helyettesét. 

Torlódnak a vonatok

„Csütörtökön reggel negyed 9-től nem működik a biztosítóberendezés Székesfehérvár állomáson, a vonatok várakozásra kényszerülnek, a kapcsolódó vasútvonalakon torlódnak a vonatok” – írta ma reggel a MÁV közösségi oldalán. 

Felborult a menetrend

A vasúttársaság szerint a Székesfehérvár állomást érintő vonalakon 30-60 perccel megnőhet a menetidő, járatkimaradásokra is számítani kell. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Visszafordították a vonatokat

A MÁV nemrég közzétette a forgalmi változásokat. Az utasok a Facebookon háborognak, van aki azt írja, már 120 percet késik a vonata. Egyes bejegyzések szerint már 1-2 vonat elindult, a MÁV közösségi oldalán található információk szerint több járatot visszafordítottak. 

Így járnak a vonatok

  • a székesfehérvári elővárosi vonatok Gárdonyból fordulnak vissza Budapest felé.
  • az észak- és dél-balatoni vonalon 60-120 perces késésekre kell számítani.
  • a Székesfehérvár-Pusztaszabolcs és a Székesfehérvár-Komárom vonalon egyes vonatok helyett pótlóbusz közlekedik.

Őrjöngenek az utasok

„G43-ról mindenkit leszedtek Gárdonyban, hogy közelről végignézhessük a fehérvári „csatlakozásaink” áthaladását” – írja az egyik utas. „Ma kit rúg ki a miniszter?” – teszi fel a kérdést egy másik várakozó utas. 

Kirúgtak két vezetőt 

Tegnap írtunk arról, hogy Lázár János elmentette a vasúttársaság pályaműködtetésért felelős, illetve a gazdasági vezérigazgató-helyettesét. A döntés háttérében a Budapest-Győr-Hegyeshalom 1-es fővonalon bevezetett kényszerű sebességkorlátozás áll. 

Lázár János kiborult 

A két régi MÁV-os vezető Virág István pályaműködtetési vezérigazgató-helyettes és Bádonfainé Szikszay Erzsébet gazdasági vezérigazgató-helyettes felmentése azért nem meglepetés, mert a miniszter a héten már odaszólt a MÁV vezetésének. 

„Tegye le a lantot”

„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem talál meg 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk, az tegye le a lantot” – mondta a miniszter a sebességkorlátozással kapcsolatban. Majd hozzátette: A MÁV vezetői ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket.

Nem csak ők távoznak

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes arról beszélt, hogy nem csak nekik kellett távozniuk – és nem is csak a MÁV-tól, hanem a minisztériumból is felmentettek embereket.

Bezárások

A vasúttársaság nyáron 10 mellékvonalát zárta be, Lázár János nyáron már elnézést is kért az utasoktól a balesetekért és késésekért.

Bécs elérhetetlen?

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy miközben a Magyarország közlekedéséért felelős miniszter azzal haknizik, hogy mi sem maradunk ki a vasút második fénykorából és hamarosan utolérjük Ausztriát, Bécset hamarosan nem hogy utolérni, hanem elérni sem lehet vonattal – írta Facebook-posztjában a Közlekedő Tömeg.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció