Lezuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak-alsónál, Zamárdi közelében. A gép gyakorlatozás közben csapódott a parttól 300 méter távolságban a vízbe. A kétfős legénység túlélte a balesetet, az eset körülményeit vizsgálják.

Elmerült a Balatonban

A vízbe zuhant, majd rövid időn belül elmerült egy rendőrségi helikopter a Balaton mellett.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőhelikopter is érkezett

A Sonline.hu azt írta, hogy a helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg a balesetben.

Gyakorlatoztak

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter – írja a rendőrség honlapja.

Egy hajó mentette ki őket

A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van – írják.

Vitorlásversenyt rendeztek

A szerencsétlenség közelében épp egy vitorlásversenyt tartottak, így a biztosítást végző rendezők még idejében odaértek a helikopter utasaihoz, akik ki tudtak mászni a gépből, és nem lett bajuk.

Katonai helikopter zuhant le

Júniusban, Horvátországban zuhant le egy magyar katonai helikopter – írta meg a Kékvillogó.hu. A balesetben hárman életüket vesztették.

Gyakorlatoztak

A helikopter a magyar fegyveres erők kötelékébe tartozott, éppen gyakorlaton vett részt déli szomszédunknál. Kiderült az is, hogy a honvédség legmodernebb, ötmilliárdos helikoptere, egy Airbus H145-ös szenvedett baleset.

Ezért zuhanhatott le

A feltételezések szerint a helikopter azért zuhant le, mert beleakadt egy drótkötélpályába a Čikola-kanyonban.

Ápoló és pilóta vesztette életét

Ahogy arról a Kékvillogó.hu beszámolt, tizenöt éve rejtélyes tragédia rázta meg az országot: Ráckeve és Kiskunlacháza térségében lezuhant a budaörsi mentőállomás helikoptere. A pilóta és az ápoló életét vesztette, a sérült kisfiú, akiért a gép korábban elrepült, a csodával határos módon túlélte a becsapódást. A vizsgálatok során érdekes manőverekről, ittas ápolóról és egy véres füzetről is írtak, de az ezzel kapcsolatos kérdésekre azóta sem érkeztek válaszok.

Sérült fiúért ment a mentőhelikopter

2008. július 31-én kora délután egy égési sérült gyermekhez riasztották Budaörsről Paksra a MEDIC-14 hívójelű, EC 135 típusú mentőhelikoptert. A gép 13 óra 02 perckor szállt le Pakson. Felvette a sérült fiút és édesanyját, majd 13 óra 25 perckor elindult Budapestre. 13 óra 43 perckor azonban eltűnt a radarernyőről, a pilótával nem sikerült kapcsolatba lépniük a légi irányítóknak. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció