A zenész Hevesi Tamás és felesége, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus nyaralója olyan, akár egy mesebeli házikó. A kétemeletes épület küszöbét átlépve úgy érezhetjük magunkat, mintha visszautaztunk volna az időben, pedig alig 10 éve építették a nyaralójukat. A Badacsony közelében találták meg az ideális helyszínt ott, ahol Tamás meglátta a naplementét.

Imádják a vízpartot

Az énekes és szexuálpszichológus felesége a Best magazint engedte be második otthonukba, amelyet csak menedékháznak hívnak. A hetilapnak megmutatták az épület alsó szintjének minden szegletét. Nem véletlen, hogy a zöldövezetben találtak rá arra a helyre, ahol elbújhatnak a világ zaja elől. Mindketten imádják a vízpartot, így egyértelmű volt, hogy a Balatonnál vásárolnak maguknak üdülőt. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglátta a naplementét

„Egyszer egy koncertről jöttem hazafelé az északi parton, Keszthelyről. A gyönyörű naplementében megálltam Badacsonynál, egy strandnál, és fotózni kezdtem. Gyönyörű sárgás-pirosas színben játszottak a bazaltsziklák, vörösen izzott a táj, sorakoztak a nádfedeles házikók. Elvarázsolt ez a világ” – emlékezett vissza Hevesi Tamás, aki még aznap este megbeszélte feleségével, hogy ezen a környéken kezdenek el keresgélni eladó telkek után.

10 éves ház

Újonnan építették fel a házukat, de senki nem mondaná meg kívülről, hogy alig egy évtizedes épületről van szó. Nádfedeles tető, zsalugáteres ablakok díszítik az ingatlant, ezek visszaadják a régmúlt báját.

Rusztikus hangulat

A sztárpár a legapróbb részletig ügyelt arra, hogy megidézzék a régi korok rusztikusságát. Még a konyhabútor fogantyúi is passzolnak a spanyol járólap mintázatával. Sőt ez a forma a csillárokon és az egyedi üvegeken is visszaköszön.

Vintage tárgyak

A belső kialakításnál is igyekeztek megőrizni ezt a hangulatot. Vintage tárgyak díszítik a nappalit és a konyhát, utóbbinál a csempe mintázatában is visszaköszön a retró élmény, pont olyan képeket festettek a tűzhely fölé, mint amilyen Hevesi Tamás gyerekkori otthonának falán volt.

Kitiltották a műanyagot

„Itt minden a csendről, a nyugalomról, a hagyományokról szól. Ezért a műanyagot kitiltottam a házból. A bejárónő is csak addig hozhatja be a műanyag felmosót, amíg dolgozik, utána már nem hagyhatja itt.” – mondta Tamás.

Nyáron a Balatonnál vannak

A zenész és felesége a nyarak nagy részét badacsonyi házukban töltik. Imádják a naplementéket, a jó borokat és azokat a barátokat, akiket beengednek az eldugott nyaralójukba, ahol talán van egy-két csíkos napernyő is. A házról készült videót ide kattintva éred el. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit pedig itt éred el.

Itt van a Csíkos napernyő, Tamás egyik slágere

Kiemelt kép: Havesi Tamás – BK-montázs