Búvárok bevetésével sikerült megjavítani a szakembereknek a nem megfelelően záródó zsilipet Siófokon. A hibás zsilipről a Facebookon számolt be a vízimentők hivatalos oldala, és mint írták, a fóliázás csak egy ideiglenes megoldás, a jövőben még meg kell javítani az elromlott zsilipet.

Eresztett a zsilip

A vízimentők facebookos bejegyzése szerint búvárokat kellett bevetniük egy balatoni zsilip megjavításához április elsején. A zsilip Siófokon, a Sió-zsilipnél nem zárt rendesen. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Siófokon kellett intézkedniük

Jelezték a problémát

A hibás, siófoki zsilipről a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tett bejelentést a vízimentők felé, hogy javítsák meg a problémát. A kérésnek azonnal eleget tettek a vízimentők, akik rögtön a búvárszolgálatukkal érkeztek a helyszínre.

Eresztett

A siófoki zsilippel az volt a gond, hogy nem zárt megfelelően, ezért a vízimentőknek ideiglenes elzárást kellett alkalmazniuk, hogy ezzel megállítsák a vizet. Az ideiglenes megoldással azt is lehetővé tették, hogy a későbbiekben könnyebben el tudják végezni a szükséges javítási munkálatokat.

Így dolgoztak

A vízimentők oldala szerint a szakemberek az eljárás során tűgerendákat helyeztek a zsiliphez, a víz útját pedig fóliázással és homokzsákokkal zárták el.

Még „túlóráztak” is

Bejegyzésükben arról is írtak, hogy miután a szakemberek befejezték a zsilip javítását, még egy apró munkát is elvégeztek a Vízvédelem nevű hajó egyik propellerénél. Hozzátették, hogy a munkálatok során sok segítséget kaptak a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaitól is.

Kapcsolódó

Jó hangulatban dolgoztak

A vízimentők arról is beszámoltak, hogy a munka jó hangulatban telt, és a szükséges feladatokat kiemelkedő szakmaisággal végezték el a szakemberek. Ez egyébként tisztán látható a megosztott bejegyzésükben. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a vízimentők teljes posztját

Kiemelt kép: Zsilipjavítás – Forrás: Facebook/VMSZ