A tapolcai rendőröknek kellett intézkedniük egy Balaton környéki férfival szemben, aki Sümeg belterületén autózott, amikor egy kereszteződéshez érve halálos balesetet okozott. A vétkes sofőr egy gyalogost ütött el, akinek nem adta meg az elsőbbséget.

Gyalogost gázolt

A rendőrség információi szerint az 59 éves badacsonytördemici férfi 2020. december 8-án, 8 óra 10 perckor autózott egy teherautóval Sümeg belterületén. Haladása során a férfi egy kereszteződéshez ért, ahol nem adta meg az elsőbbséget. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sümegnél történt a tragédia

Nem figyelt

Miután a férfi a kereszteződéshez ért, úgy kanyarodott jobbra, hogy közben nem adott elsőbbséget a zebrán áthaladó gyalogosnak, akit így elgázolt.

Zebrán ütötte el a gyalogost

Fotó: Police.hu

Nem élte túl

Az ütközés következtében a gyalogos az úttestre esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy miután kórházba szállították a mentők, életét vesztette.

Nem tudtak rajta segíteni

Fotó: Police.hu

Eljárás indult

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai az 59 éves sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. Egyúttal be is fejezték az ügy vizsgálatát.

Ez is érdekelhet

Az ügyészségnél jár az ügy

Miután a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügy nyomozási szakaszában, ezért a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu