Szinte napról-napra drágább a Balaton. A friss foglalási adatok szerint Balatonalmádiban majdnem 30 százalékkal, Füreden pedig 17 százalékkal lettek drágábbak a szállások az egy évvel ezelőtti árakhoz képest.

Átlagosan 10 százalékos a növekedés

Idén az április 17-ig megtett nyári előfoglalások alapján a bruttó szobaárbevételből és a vendégéjszakákból számítva az átlagos foglalási ár fejenként egy főre idén 12 429 Ft, amely tavalyhoz képest, ugyanezt az időszakot vizsgálva, közel 10 százalékos növekedést jelent a Szallas.hu adatai alapján. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balatonalmádiban ugrottak a legnagyobbat az árak

A legnagyobb áremelkedés Balatonalmádiban történt, ahol tavaly átlagosan 11 198 forint/fő/éjszaka áron foglaltak az év elejétől április közepéig, ez idénre 14 421 forintra emelkedett. Ez 28,78 százalékos drágulást jelent. 

Füred is sokat drágult

A tíz legnépszerűbb településen mindenhol drágultak a szállások, Balatonalmádi után a második helyen Balatonfüred áll (+17,31%), a harmadik pedig Keszthely, ahol 15,48 százalékkal kerültek többe a szállások, mint tavaly. A 10 legkedveltebb balatoni üdülőtelepülésen átlagosan 9,68 százalékkal emelkedtek a szállásárak.

Még nincs vége

A jelenleg a bentlévő foglalásokból lehet számolni, ezek esetében jelenleg az apartmanokat foglalták többen, tehát összességében most alacsonyabb árat látunk ahhoz képest, amit majd a szezonhoz közeledve és a szezon alatt látunk, amikor már a hoteleket is nagyobb arányban foglalják a vendégek, hiszen elfogytak az olcsóbb helyek. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció