49 szabad és 58 fizetős strand várja a nyaralókat a Balatonnál, sok fizetős helyen 1000 forint alatt van a belépő.

A strandok 45 százaléka ingyenes

49 ingyenes és 58 belépőjegyes strand közül lehet válogatni a Balatonnál. A Magyar Nemzet a helyi önkormányzatokra hivatkozva azt írta, hogy egyre kedveltebbek az utóbbi időben komoly forrásokból korszerűsített szabadstrandok.

Politikai motívum

A lap annak apropóján készített összeállítást a balatoni árakról, hogy „néhány baloldali politikus és hírportál drasztikus étel-, ital- és strandjegyárakkal riogatja az üdülésre készülődőket”.

Van ilyen is, meg olyan is

„Van balatoni üdülőhely, ahol nem is találni fizetős strandot, más településeken pedig a fizetős strand mellett több szabadstrand fogadja a nyaralókat” – áll a cikkben.

Horribilis árak

A kormánypárti Magyar Nemzet értékelése szerint a fizetős strandokra nem jellemzőek a „horribilis árak”, igaz van „luxusstrand” is a tónál. További friss balatoni hírekért kattintson ide!

Hol találja a legdrágábbat?

A valószínűleg legdrágább strandról mi is írtunk. Tihanynál található a Plage 18. nevű strand. Pontosabban ez már egy beach klub. A közvélekedés szerint itt főleg a celebek és a hatalommal jó viszonyt ápoló üzletemberek pihengetnek.

Az árak

A legolcsóbb belépőjegy 6 ezer forint, amelyhez egy napozóágy és törölköző is jár. A páros VIP-belépő 25 ezer, kétszemélyes napozóággyal, napernyővel, törölközővel, és még egy 7 decis ásványvíz, plusz egy üveg prosecco is jár mellé.

Az idei legjobb strand

Az idei strandminősítő verseny győztese a legtöbb pontszámot elérő csopaki Községi strand lett. Ebben az évben is – csakúgy mint tavaly – különdíjjal jutalmazták a járványügyi védekezésben legfelkészültebbeket: a balatonföldvári Keleti strandot, a vonyarcvashegyi Lido strandot és a balatongyöröki Községi strandot.

A strandokon figyelni kell

Balatoni strandokra járt lopni egy 41 éves dunaalmási férfi – írtuk pár nappal ezelőtt. Egy feljelentés után a balatonfüredi rendőrök fogták el. A 41 éves férfi július 13-án 14 óra 40 perc és 15 óra közötti időszakban az alsóörsi strandon ellopott 2 őrizetlenül hagyott mobiltelefont, ezzel százhúszezer forint kárt okozva a tulajdonosnak. Pár órával később elkapták. Ekkor derült ki, hogy más strandokon is portyázott.