Vezetett túra vár a balatonedericsi Csodabogyós barlangba, a Matula-kunyhóhoz a Diás szigetre, Vonyarcvashegyről a tanúhegyek krátereibe. A természetkedveőlnek nagy élmény a vizitúra a Belső-tavon, a Hegyestű meglátogatása vagy a Bio- és gyógynövény-weekend Keszthelyen. A sportolni vágyóknak a DM Balaton Run kínál kihívást Zamárdiban. A Folly Arborétumban bortriatlon, Badacsonyban borvacsora lesz a Barna pincében. St. Martin Balatonfüreden a Fehér templomban, a Füredi Dixieland a Kisfaludy Színházban ad koncertet, a History Music Club Siófokon jó bulit ígér.

Csodabogyós barlang Balatonedericsen

Szombaton alap- és extrém túrát is indít a Balatonfelvidéki Nemzeti Park a balatonedericsi Csodabogyós barlangba. Az overallos túrán, amelyhez felszerelést is biztosítanak, elképesztő föld alatti élményben lehet részünk!

Extrém- és alaptúrák vezetéssel

Fekete István emlékhely a Diás-szigeten

Szombaton és vasárnap is két-két túra indul vezetéssel a Kis-Balaton szigetére. A séta alatt a szakvezető bemutatja az élővilág képviselőit: fásszárú, lágyszárú, szárnyas, tollas, puhatestű és sok más, a Zala folyót, a nádast, valamint a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A csoport megtekinti a Fekete István-emlékhelyet és a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhót.

Vizitúra a tihanyi Belső-tavon

ÚJ élmények a Tihanyi-félszigeten! Elektromos hajós vízi szakvezetés a Belső-tavon! Májusban hétvégente, bővebb információ a Levendula Ház Látogatóközpontban!

Látogatás a Hegyestűn, a geológiai bemutatóhelyen

Monoszló közelében Hegyestű bazaltkúpjának tetejéről csodálatos tájképen figyelhetjük meg a Balaton-felvidék jellegzetes tájrészleteit, a természet és ember együttélésének tipikus képét. Panoráma térkép segítségével azonosíthatjuk a Káli-medencét övező hegyeket. Itt látható a Balaton, délről a Fonyódi-hegy, onnan nyugatra a Badacsony, a Gulács, a Keszthelyi-hegység, a Csobánc, a Fekete-hegy, a Boncsos-tető, a távolban még a Tátika is felismerhető.

Kráterekben járni

Tanúhegyek túra Vonyarcvashegyen

Gazdag Rita túravezetővel a vonyarcvashegyi Helikon Taverna parkolójától indulva pazar túrán vehetünk részt. Útvonal: Zalahaláp- Haláp-tanösvény, mesés panoráma a balatoni tanúhegyekre, séta a kráter belsejébe-Hegyesd középkori vár romjai.

Bio- és gyógynövény weekend Keszthelyen

A Kertészeti Centrum harmadik alkalommal rendezi meg a Bio és Gyógynövény weekendet. Mitől bio a bio? Öko vagy bio? Hogyan kezdjünk neki a biokertészkedésnek? Gyógy- és fűszernövények felhasználási lehetőségei. Gyógygombák. Izgalmas előadások szakértőktől és termelői biopiac vár a hétvégén. Vasárnap délelőtt az ehető virágok varázslatos világába is betekinthetünk Halmos Monikával.

Bortriatlon – Szürkebarát hétvége a Folly Arborétumban

Május harmadik hétvégéjén a Follyban is Bortriatlon – Szürkebarát hétvége lesz. A Szürkebarát hétvégén kóstoljuk meg a szürkebarát felhasználásával készült Cédrus és Boróka fehér házasításokat! Lesz vezetett túra és exkluzív borvacsora.

Borvacsora Badacsonyban, a Barna Pincében

A kézműves, családi borászat a Badacsonyi Borvidék festői szépségű Balaton parti községében, Ábrahámhegyen, Badacsonytól 8 km-re található. Az ide ellátogatók friss Rozé, Irsai, Rizlingszilváni és Olaszrizling boraink mellett fahordóban érlelt Szürkebarátot, Kéknyelűt, Rózsakőt és Kékfrankost kóstolhatnak, ezen az estén extra borvacsora kínálattal.

DM Balaton Run Zamárdiban

Ezen az eseményen nem kell attól tartani, hogy valaki nem elég profi. A mozgás szeretete köt össze minket, és a közösségi élmény egy gyönyörű környezetben. Májusban Zamárdi a futóké lesz! Az egészséges életmód jegyében kezdők és újrakezdők, a család apraja-nagyja állhat rajthoz a második dm Balaton RUN versenyen. A verseny napján igazi dm-es fesztivál hangulat vár mindenkit! A kezdőket öt és tíz kilométeres távokon várjuk, a haladókat a félmaratoni és félmaraton váltó számokon, továbbá gyerekfutamokkal is készülünk, hogy senki ne maradjon ki a futásból – invitálnak egy jó közös futásra a szervezők.

Kutyás nap Hévízen

Május 21-én szombaton megrendezésre kerül a II. Hévízi Kutyás nap! Bármilyen nemű, méretű, fajtájú kutyust várnakk a szépségversenyre, valamint kutyás bemutatókkal és gyermekprogramokkal várunk minden Hévízi vagy környékbeli kutyás/kutyákat szerető érdeklődőt! A gyermekek számára a rendezvény alatt kézműves foglalkozást tartunk, valamint szabadtéri játékokat biztosítanak, hogy minden „kis”gazdi felhőtlenül szórakozhasson! Ételek-Italok idén is lesznek, a gyors harapnivalótól a meleg ételekig, minden, mi szem-szájnak ingere.

Gyerekprogramokkal és finomságokkal

History Music Club Siófokon

Az elmúlt 30 év slágereivel, na meg Dj Pötyivel vár a History Music Club Siófokon! Start: május 21. este 21:00. Italakciók a pultnál. Biliárd, darts és csocsózási lehetőség változatlanul a kisteremben.

Dixieland koncert Balatonfüreden

Balatonfüreden a Kisfaludy Színházban ad koncertet az 5 éves Füredi Dixieland Band.

St. Martin koncert Balatonfüreden

St. Martin, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szaxofon- és pánsípművész koncertjére várják a közönséget szombaton este Balatonfüreden a Fehér templomban.

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/balatonfelvidekinemzetipark