70 ezer forintba kerülne egy minden kényelmet kielégítő belépő egy négytagú családnak Tihany luxusstrandjára. A másik véglet a szabadstrand, ahol nem kell fizetni, viszont proseccóval megtámogatott árnyékolt strandboxot sem kap az ember.

Tihany egyik véglete a Plage 18

Egy átlagcsalád számára lényegében megfizethetetlen árakkal operál a tihanyi Plage 18. nevű strand. Pontosabban ez már egy beach klub. A közvélekedés szerint itt főleg a celebek és a hatalommal jó viszonyt ápoló üzletemberek pihengetnek.

Az árak

A legolcsóbb belépőjegy 6 ezer forint, amelyhez egy napozóágy és törölköző is jár. A páros VIP-belépő 25 ezer, kétszemélyes napozóággyal, napernyővel, törölközővel, és még egy 7 decis ásványvíz, plusz egy üveg prosecco is jár mellé. További friss hírek a Balatonról ide kattintva!

Ez még nem minden

A kényelmet úgynevezett gazebo-val lehet fokozni, ami egy árnyékolt strandbox, kanapéval, napággyal. A négyszemélyes 40 ezer, a hatszemélyes 60 ezer, ezekhez VIP-belépőt is kell váltani, ami 8 ezer forint/fő. Vagyis egy 4 fős privát rész 72 ezerre jön ki – számolta össze a 168 óra.

Ha enni is szeretnénk

Az étlapról is érdemes szemezgetni. Egy korsó csapolt sör 1700, egy 0,25 literes szénsavas üdítő 1100 forint. Vannak házi szörpök, jeges teák is 1500-ért. Egy menü 14 900 forint, egy cézár saláta 5 ezer. 2500-ba kóstál egy melegszendvics. Amúgy ételt, italt bevinni tilos, saját napernyőt, napozóágyat, matracot, széket sem lehet használni. Rohangálni, sikítozni, labdázni szigorúan tilos, ahogy saját zenét sem lehet hordozható hangfallal hallgatni.

A másik oldal a valódi szabadstrand

A Balatonkornyeke.hu a napokban írta meg, hogy legalább 50 ingyenes szabadstrand található a Balaton körül. A CsodálatosBalaton gyűjtésében két ingyenes tihanyi szabadstrandot is találtunk.

Somosi szabadstrand az út mentén

Somosi szabadstrand a településcentrumhoz közel eső strandot gyalog könnyen megközelíthetjük egy hangulatos, erdőn keresztül vezető lépcsős úton a faluból. Ha autóval érkezünk, a part menti út túloldalán, egy fizetős parkolóban hagyhatjuk az autónkat, ahol egy hangulatos étterem is várja a vendégeket.

Gödrösi strand és az örök napfény

A strand a keleti öbölben terül el, szemben Balatonfüreddel, így leírhatatlan látvány tárul elénk fürdőzés közben is. A strand előtt van egy fizetős parkoló büfékkel, illetve egy erdei kalandparkkal, ami a gyerekek kedvence. A többi tihanyi stranddal ellentétben itt napkeltétől napnyugtáig lehet napozni, a hegy nem vet árnyékot a fürdőzőkre.

Itt mennyiből jövünk ki?

A veol.hu 2 éve, az utolsó békeidőben tesztelte a Gödrösi strandot. A limonádé decije 200 Ft volt, lángos kólával menüben 1050 Ft. A tálnyi gyrost 1750-ért mérték. A palacsinta darabja 250-be került 2019-ben.

Címlapfotó: Plage 18