Balatoni strandokra járt lopni egy 41 éves dunaalmási férfi. Egy feljelentés után a balatonfüredi rendőrök fogták el.

Alsóörs lett a végzete

A 41 éves férfi július 13-án 14 óra 40 perc és 15 óra közötti időszakban az alsóörsi strandon ellopott 2 őrizetlenül hagyott mobiltelefont, ezzel százhúszezer forint kárt okozva a tulajdonosnak.

Pár órán belül elkapták

A feljelentés után a helyi rendőrök néhány órán belül elfogták és előállították a feltételezett elkövetőt. A férfinél lévő táskából több, általa korábban elkövetett bűncselekményből származó személyes irat, készpénz, mobiltelefon, valamint egyéb értéktárgyak kerültek elő, amelyeket a nyomozók lefoglaltak.

Számtalan lopott holmi volt nála

Kiderült az is, hogy a dunaalmási férfi az elmúlt néhány napban több balatoni strandon lopott el különféle őrizetlenül hagyott értékeket. Az elkövetőt a rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őt őrizetbe vették.

Az alsóörsi strandon is figyelni kell

Igalon is nyaralót loptak meg

Igalon, nem messze a Balatontól egy apartmanból több százezer forint készpénzt tulajdonított el. A feltételezett elkövetőt Pécsett fogták el. A 64 éves férfit kihallgatták, a pénzt pedig visszaadták a károsultnak.

A pénz visszaadása

A rendőrség felvétele

Országszerte lopnak

Sorozatbetörőket fogtak el Nógrád megyében, a 17 éves és a 13 éves fiú tíz épületbe tört be Kállón, a lopott tárgyakat egy 31 éves férfi értékesítette; őt és a 17 éves fiút őrizetbe vették. A két fiú május 18-a és június 28-a között tíz kállói épületbe tört be, a többi között vízvezeték-szerelvényeket, csaptelepet, ipari hegesztőt, akkumulátort, kézi szerszámokat, szerszámgépeket, használati tárgyakat és háztartási eszközöket loptak el. Egyikük egy családi ház teraszáról egy trófeát és három agancsot vitt el.

14 és fél év egy gyilkosnak

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt a Balassagyarmati Törvényszék jogerősen 14 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a 45 éves galgagutai férfit, aki megölte idős szomszédasszonyát, hogy megszerezze a pénzét. Az italozó, munkanélküli férfi tavaly április 9-én ittasan, a kertek felől a kerítésen átmászva jutott be 89 éves szomszédja udvarába, és a teraszon ülő nőt hátulról többször fejen ütötte seprűnyéllel. A sértett vérző fejét konyharuhával letakarta, majd kutatni kezdett a házban, de mindössze 12 ezer forintot talált.