A tömegrendezvényeken szükség lesz, de a szállodákban, éttermekben, strandokon nem kell védettségi igazolvány, miután meglesz az 5,5 millió beoltott -többet közt ezt jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Megszűnik a kötelező maszkhasználat

„Amikor az 5,5 millió beoltottat elérjük, akkor megszűnik a kötelező maszkhasználat. Nem kell védelmi igazolvány a szállodákba, a fürdőkbe, az éttermekbe és strandokon– jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

Tömegrendezvények

A miniszter azt mondta, a tömegrendezvények esetében marad a védelmi igazolvány kötelezettsége, vagyis sportrendezvényeken, a koncerteken, a fesztiválokon és az éjszakai, zenés szórakozóhelyeken. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két strandon kérték a védettségit

Június elején írtunk arról, hogy két balatoni strandon kell majd az igazolvány: a balatonberényi naturista strand és a balatonfüredi Széchenyi strand csak védettségi kártyával látogatható.

Júliustól jön a zöldkártya

Júliustól érvénybe lép az európai uniós zöldkártya, amellyel szabadon utazhatunk az EU-n belül. A kártyákat személyesen a kormányablakoknál lehet átvenni, de ki is nyomtathatók lesznek. Hétfőtől tájékoztató kampány indul a zöldkártyával kapcsolatban. Azok kaphatják meg, akik átestek a betegségen, negatív PCR-tesztet produkáltak, vagy kaptak oltást.

Hétfőtől indul a kampány

Hétfőtől tájékoztató kampány indul a zöldkártyával kapcsolatban. Azok kaphatják meg, akik átestek a betegségen, negatív PCR-tesztet produkáltak, vagy kaptak oltást.

Ez is érdekelhet

Most készült el a milliárdos felújítás, máris korlátozzák a forgalmat a balatoni vonatoknál

Szputnyikkal is lehet majd utazni

Az utazásnak a Szputnyikkal sem lesz akadálya, nem oltásokat különböztetnek meg a zöldkártyánál, hanem országokat, és el lehet az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákon kívül más oltóanyagokat is fogadni – mondta a miniszter.

Új utakat kell építeni

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy úgy akarnak koncesszióba adni autópályákat, hogy ezzel párhuzamosan új utak épüljenek. Ahhoz, hogy Magyarország bármely pontjáról 30 perc alatt elérhető legyen gyorsforgalmi út, ahhoz szükséges a koncesszióba adás. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztárció – Forrás: