Szinte mindenki ismerte azt a férfit Veszprémben, aki tragikus körülmények között vesztette életét. A 46 éves utcazenész, Marcsek Balázs holttestét eltűnése után néhány nappal, a balatonkenesei kikötőnél találták meg. „Ő csak zenélt, mosolygott és örömöt csempészett mások életébe” – mondta róla egy helybeli.

Felhívás az eltűnésről

Rendőrségi felhívás jelent meg 2023. szeptember 15-én, melyben Marcsek Balázs, Veszprém ikonikus utcazenésze eltűnéséről tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Rendőrség. A felhívás azonban néhány nappal később eltűnt az internetről, törölte a rendőrség. Élettársa, Lovas Anikó nyilvános posztjából kiderült, hogy Marcsek Balázs 46. életévében elhunyt.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták a holttestét

A férfi holttestét péntek délután találták meg Balatonkenesén, a kikötőben. Egyelőre nem tudni, hogyan történt a tragédia. Balázs vélhetően rosszul lett a balatoni fürdés közben, ez okozhatta sokak szerint a halálát.

Ismerték és szerették

A 46 éves veszprémi áldozatot, M. Balázst emberek százai ismerték és szerették, még akkor is, ha közülük sokan csak futólag: a férfi ugyanis haláláig a város híres utcazenésze volt.

Ikonikus alak  

A veszprémiek közül szinte nincs is olyan ember, aki ne futott volna össze Balázzsal. Mindenki kedvelte őt a településen, mint mondták: Balázs örömmel zenélt, ikonikus alakjává vált a városnak.

Zenélt és mosolygott

„Ő csak zenélt, mosolygott és örömöt csempészett mások életébe. Mindig jobb kedvünk lett tőle, nagyon kedves, mosolygós ember volt, látszott, hogy szereti, amit csinál: szeret zenélni az embereknek” – mondta egy helybeli.

A gyerekeket is szerette

„A gyerekekkel is nagyon rendes volt. Mindig játszott nekik gyerekdalokat, a Paff, a bűvös sárkányt és társait, nagyon szerették őt a gyerekek is. Szinte hozzá tartozott az utcaképhez, még ismeretlenül is hiányozni fog. Mindig feldobta az embert, még egy rossz napon is, amikor csak rohantunk át az aluljárón” – nyilatkozta egy anyuka.

„Megszakad a szívem”

„Imádta a zenét, szeretett játszani, az én napom pedig csak jobb lett egy picit, ha belehallgattam. Még úgy is, hogy nem beszéltünk, így nem ismertem valójában. Megszakad a szívem, nagyon fog hiányozni a mindennapokból” – mondta egy veszprémi férfi a Borsnak.

Jellegzetes kalapban

„Talán nem volt veszprémi, aki egyszer nem találkozott vele, sokáig a Kossuth utcán, majd az aluljáróban láthattuk jellegzetes nagy kalapjában, kezében a gitárjával. A gyermekek kifejezetten szerették mély, megnyugtató hangját és a kellemes dallamokat, amiket játszott” – emlékezett vissza rá a 82nullanulla.hu.

Emléktáblát terveznek

A helyiek egy emberként gyászolják a népszerű zenészt, úgy tudjuk, azt tervezik, hogy emléktáblát is állítanak majd ott, ahol naponta játszott. A rendőrség közigazgatási eljárás kereteiben vizsgálja a tragédia körülményeit.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt zenész. Fotó: Facebook.