A gyerek véletlenül magára zárta az autót Révfülöpön, a szülők a tűzoltók segítségét kérték.

Otthagyták az autóban

Kis híján tragédia történt Révfülöpön: a tűzoltóknak kellett kimenekíteni azt a kisgyereket, akit a szülei hagytak az autóban. A szülők bevásárolni indultak, ám a gyereket a tűző napon álló autójukban hagyták. Az eset a révfülöpi bevásárlóközpont udvarán történt reggel fél kilenc körül. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Véletlenül bezárta magát

A szülők a gyereknél hagyták a kocsikulcsot, azonban az véletlenül bezárta magát az autóba, és a szülei nem tudták kiszabadítani – számolt be róla közösségi oldalán a Veszprém vármegyei rendőrség. A helyi rendőrség szerint a kiérkező járőrök végül segítségül hívták a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, akik az autó bal oldali szélvédőjét betörve ki tudták nyitni az ajtót. „Az ijedtségen kívül más baj nem történt” – írták.

Ebben az autóban hagyták a gyereket:

Ez veszélyes

A Veszprém megyei rendőrök figyelmeztettek, hogy még rövid időre se hagyjuk gyerekeinket felügyelet nélkül az autóban. A nyári kánikulában különösen veszélyes ezt tenni.

Résnyire lehúzott ablak sem segít

A rendőrség figyelemfelhívó videót is készített arról, mennyire veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A gyerek életébe kerülhet a felelőtlenség

A videóban 57 fokig forrósodik az autó utastere. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét – ez a fő üzenet.

Egy percre se – Videóban figyelmeztet a rendőrség

Korábbi eset

Ahogy egy hónapja írtunk róla, rendőri segítséget kért egy kétségbeesett anyuka Dunaharasztiban! Az anyuka autóját lezárta a központi zár, még azelőtt, hogy kivehette volna a kislányát, Lénát a kocsiból.

Volt pótkulcs, de…

Kiszállt a dunaharaszti posta előtt parkoló autóból, az indítókulcs bent maradt, a rendszer pedig váratlanul, azonnal blokkolva, indokolatlanul foglyul ejtette a kicsit. A pótkulcs budapesti címükön volt, legalább 30-40 percet kellett volna várniuk, mire valaki elviszi nekik Dunaharasztiba. Más módszerhez kellett nyúlni, pontosabban ütni.

Nem ritka

Bár ez az eset szerencsésen zárult, de sajnos évről évre hallani több olyan esetről is – külföldön és itthon is -, hogy a kisgyerekek hosszú időre a forró autóban maradnak. Nem egy ilyen eset zárult már tragédiával, itthon az egyik legsokkolóbb a kis Inez drámája, akit elfelejtettek kivenni a buszból, ami az oviba vitte. A kislány óráka töltött a forró autóban, végül életét vesztette.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel