Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint korábbi fogvatartásából szabadulva ott folytatta volt házastársa zaklatását, ahol annak korábbi letartóztatása gátat vetett, emellett pár napon belül több másik bűncselekményt is elkövetett.

Zakklatás miatt már egyszer elítélték

A  férfi ellen a volt felesége sérelmére elkövetett zaklatás, kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt már indult eljárás, melynek során letartóztatásba került, az ügyészség pedig vádat emelt ellene.  2021. január 28-án a Veszprémi Járásbíróság a férfit a terhére rótt bűncselekmények miatt másfél év börtönbüntetésre ítélte, majd letartóztatását megszüntette.

Kijött majd semmin sem változtatott

A megalapozott gyanú szerint az elkövető azonban, alighogy szabadlábra került, a következő tíz napban több bűncselekményt is elkövetett Berhidán.

Részegen zaklatta volt feleségét

A megalapozott gyanú szerint szabadulását követően naponta többször, gyakran ittas állapotban megjelent a volt felesége lakásánál, dörömbölt az ajtaján, folyamatosan háborgatta, folytatta a zaklatását.

Besurrant a lakásba

Február 1-jén Berhidán egy résnyire nyitva hagyott lakásajtót észrevett, besurrant a lakásba és onnan 20 000 forint készpénzt vitt magával.

Mégegszer 20000 forint

Öt nappal később, a késő délutáni-esti órákban egy lakóházba is betört, ahol a konyhaasztalon talált pénztárcából vitt el 50 000 forintot, majd abba a szobába is bement, ahol a ház tulajdonosa aludt, és ezt kihasználva a sértett melletti éjjeliszekrényről a férfi 20 000 forintot érő mobiltelefonját is elvitte.

Aztán vitte a bicajt is

A férfi másnap egy 55 000 forint értékű kerékpárt vitt magával az egyik berhidai bolt elől.

Nem tudott elmenekülni a kerékpárral

A zsákmányainak nem sokáig örülhetett, mert a kerékpár eltulajdonítását követő pár percen belül elfogták a rendőrök, és a pénz egy részével együtt a lopott telefont is megtalálták nála.

A bűnismétlés veszélye miatt most letartóztatták

Az ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság a férfit az eljárás megnehezítésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel egy hónapra letartóztatta.

További balatoni bűnügyi hírekért kattints ide!