Szörnyű tragédia érte a háromgyermekes családot Veszprémben. A szülők 14 éves lányukat elengedték a barátnőjéhez, de a fiatalok végül beültek egy autóba és Csopaknál balesetet szenvedtek. Jázmin életét nem tudták megmenteni, a lányt gépek tartották életben, az orvosok a szülőkkel a baleset másnapján közölték a szomorú hírt.

Baleset Csopakon

Halálos baleset történt december 2-án éjszaka, Csopakon. Egy 25 éves férfi BMW gyártmányú személyautójával haladt a Veszprémi úton, lakott területen belül, 71. számú főút felé. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalember közlekedése során az előírt 50 km/h sebességet túllépve egy jobbra ívelő kanyarban az úttest bal oldalára, majd ott a füves útpadkára sodródott, ahol egy nagyobb méretű kőnek ütközve visszatért az úttestre – írja a Kékvillogó.hu

Kirepült az utas

Az úttestre visszatérve felborult, amely során a bal hátsó utasa, egy 14 éves veszprémi lány a járműből kirepült és az úttestre esett. A jármű ezt követően a kerekeire állva az út jobb szélén állt meg.

Ebben az autóban utaztak a fiatalok

Forrás: deltahirek.hu

A kórházban halt meg

A baleset során a kiesett fiatal lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították, azonban szombaton délelőtt elhunyt. „Azt mondták nagyon súlyos, kirepült az autóból és nem tudnak rajta segíteni. Gépek tartották életbe” – emlékeztek vissza a tragikus éjszakára a szülők a TV2 hírműsorába.

Az orvos közölte a rossz hírt

A szülők egész éjjel nem tudtak aludni, reménykedtek, hogy felépül a kislányuk. A baleset másnapján az orvostól tudták meg, hogy menthetetlen a gyerekük. „Kérdeztem, hogy van a kislány és azt mondta, sajnos el fogjuk veszíteni” – mondta a könnyeivel küszködő édesanya.

Győrben sem tudtak segíteni

Az édesapa azt mondta, az orvosok elküldték a győri kórházba Jázmin vizsgálati eredményeit, de az ottani orvosok is azt mondták, hogy lehetetlen megmenteni a 14 éves lány életét. Az édesapa megkérdezte az orvosoktól, hogy „egy pici csoda lehetséges-e?”. De az orvosok lehajtott fejjel mondták, hogy sajnos nincs remény.

A játékaival akart segíteni

Jázminnak két öccse van, a testvéreket is nagyon megviselte nővérük elvesztése. Egyikük a játékait is el akarta adni. „Hozta a játékait, az autóit, és azt mondta, apu ezt légy szíves add el, mert Jázinnak akarok segíteni” – mondta a zokogó édesapa.

Balatonfüredre mehettek

A gépkocsi 25 éves Fejér megyei sofőrje és további két, 15 éves női utasa nem sérültek meg, a járműben jelentős kár keletkezett. A helyszíni adatok szerint a 14 éves lány a biztonsági övet nem használta. Sajtóhírek szerint a fiatalok Balatonfüredre, egy buliba tartottak. A gyászoló szülők azonban cáfolják az értesüléseket.

Forrás: deltahirek.hu

A barátnőjénél aludt

„A kislányom a barátnőjénél aludt volna, amiben szerintem mi nem hibáztunk! Ők egyet gondoltak és ráírtak egy másik barátnőjükre, hogy merre vannak? Írta a kislány, hogy egy barátjával van kocsival, erre ők kitalálták, hogy menjenek el kocsikázni!” – írta közösségi oldalán a gyászoló édesanya.

Támadják a szülőket

A szülők sok támadást kaptak a közösségi oldalakon, többen felelőtlen szülőknek tartják őket, amiért elengedték lányukat éjszaka kocsikázni. Ismerőseik kiállnak a szülők mellett.

A család büszkesége volt

„Az a 14 éves kislány nem csak szép, okos és aranyos volt, hanem egy Anya és Apa, a család büszkesége, aki előtt még nagyon hosszú út állt volna…aki nem első alkalommal aludt volna a barátnőjénél, mert tudjuk milyen ez gyerekeknél. Most mindenkinek van persze véleménye, de a legjobb lenne, ha minden rosszindulatú ember befogná a száját és nem gyártana kommentet.. Isten nyugosztaljon drága Jázminka” – írta a család egy ismerőse.

Nem kicsapongó lány volt

„Jázmin nem kicsapongó lány volt! Tisztességes lánygyermek, a szülei hatalmas gondossággal nagy szeretetben nevelték testvéreivel együtt! Nem kellene ilyen vádaskodóan véleményt nyilvánítani. Történt egy tragédia, a szülők elveszítették a gyermeküket! Hatalmas fájdalomukban inkább kívánjunk sok erőt és kitartást a családnak!” – védte meg egy másik ismerős a szülőket a negatív kommentelőktől.  

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: deltahirek.hu