A várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották a szombatra tervezett 39. Lidl Balaton-átúszást. Egy héttel később rendezhetik meg a versenyt.

Erős lesz a szél

A halasztó döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével hozták meg, miután bizonytalan és várhatóan gyakran szeles időjárás várható.

Egy hét halasztás

A tervek szerint a Révfülöp és Balatonboglár között sorra kerülő eseményt egy héttel később, augusztus 7-én, szombaton rendezik meg. További friss hírek a Balaton környékéről ide kattintva.

Fő a biztonság

A sportesemény biztonságát a verseny idején több mint 100 vitorlásból, tucatnyi kishajóból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosóval oldják meg. Itt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára.

5,2 km klasszikus úszótáv

Az úszók a révfülöpi labdarúgópályáról indulnak és a balatonboglári Platán Strand területén található célba érkeznek. A szokásos úszófolyosón haladnak és a cél előtt 1300 méterrel ide csatlakozik be a Balaton-átúszás féltáv mezőnye is. Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

2,6 km féltáv

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig együtt az 5,2 km-es táv mezőnyével. Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

Úszva nem vállalnád be?

Már SUP-on is teljesítheted az 5,2 km-es távot. A SUP-osok az úszóktól teljesen elkülönített folyosón haladnak majd és a klasszikus táv minden teljesítőjével egyetemben Révfülöpről indulnak és Balatonboglárra érkeznek. Az 5,2 km-es távot a SUP típusától függetlenül csak egyéni indulók teljesíthetik, a SUP-on más személy nem tartózkodhat (kutya sem)

Nem lehet visszafelé haladni

A távot csak és kizárólag a Révfülöp–Balatonboglár útvonalon lehet teljesíteni. Balatonboglárról visszaevezni szigorúan tilos! A teljesítés közben az átúszás jelzőbóják menetirány szerinti bal oldalán, max. 30 méteres távolságban kell haladni, illetve a Balaton-átúszás féltáv biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni. Tilos az úszósávon (bóják és biztosítóhajók közötti terület) belül haladni!

Egy éve tökéletes volt az idő

Balaton-átúszás: Alig volt ilyen a verseny történelmében, tökéletes körülmények között úszhattak a versenyzők

2021-ben már úsztak a Balatonban

Az Open Water Tournamenten a profik és az amatőrök Balatonfűzfő és Balatonalmádi között három és kilenc kilométeres távokon indulhattak.A kilenc kilométeres viadalon a legjobb időt Gálicz László érte el 1:50:37.48 órával, míg a nőknél Balogh Vivien 1:51:57.66 órás időeredménnyel ért célba.