A Tokióból hazatért vitorlázó olimpikonok köszöntésére egész estés szabadtéri ünnepséget szervez a Magyar Vitorlás Szövetség Balatonfüred önkormányzatával közösen. Minden szurkolót várnak vasárnap 18 órától a Vitorlás téren.

Személyesen

A rendezvényen az érdeklődők személyesen gratulálhatnak az Finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombornak, valamint, Érdi Máriának (Laser Radial) és Vadnai Benjaminnak (Lasre Standard).

Újra nézik a versenyeket

A térre felállított nagy kivetítőn az olimpikonokkal közösen élhetik át ismét az ötkarikás játékok legizgalmasabb pillanatait, valamint beszélgetéseket hallhatnak a sportolókkal.

Soha nem látott siker

„Büszkék vagyunk vitorlázóinkra, hiszen nagyon szép eredményekkel tértek haza Tokióból. Külön öröm, hogy Berecz Zsombor történelmet írt, ilyen szép helyezést, azaz olimpiai ezüstöt sportágunkban még egyetlen hazai vitorlázó társunknak sem sikerült elérnie az ötkarikás játékokon” – fogalmazott Holczhauser András, az MVSZ főtitkára.

Ajándékot adnak

A szövetség a helyszínen minden érdeklődőnek és résztvevőnek nemzeti színű szurkolói szalagot ad ajándékba, hogy együtt köszönthessék az olimpikonokat. További friss hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Berecz Zsombor sikeréről így számoltunk be

A helyszínre invitálva

Berecz Zsombor történelmi sikere

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.

Negyedszerre sikerült

Berecz Zsombor negyedik olimpiáján szerepelt, Pekingben és Londonban még Laser Standardban indult, utána ült át a nagyobb fizikai kihívást jelentő Finndingibe. Rióban az utolsó futamban maradt le az éremversenyről, és a 12. helyen végzett.