Apró Anna drámai körülmények között veszítette el az édesapját. A Város Királynőiben elárulta, a mai napig nem tette túl magát a halálán. Anna édesapja egy elismert szívsebész volt Balatonfüreden, azonban összejött az egyik családos kolléganőjével. A szerelmi háromszögből pedig gyilkosság lett.

Apró Anna drámája

Az RTL-en futó Város Királynői című műsor egyik szereplője, Apró Anna megdöbbentő kijelentést tett a csütörtök esti adásban. „12 évvel ezelőtt egy rendőr megölte édesapámat, akinek a feleségével viszonya volt. Nem hinném, hogy ezen túl lehet tenni magunkat, megszoktam, persze, meg egy szép életet építettem magamnak, amire nagyon büszke vagyok” – mondta a műsorban.  A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2012-ben történt

A Kékvillogó.hu kiderítette, melyik bűncselekmény áldozata lehetett Anna édesapja. A tragédia 2012 júniusában történt. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság hivatásos állományába tartozó Sz. Imre önvédelmi fegyverével fejbe lőtte a felesége társaságában lévő Dr. A. Dezső főorvost, majd magával is végzett.

Szerelemféltés miatt ölt

A gyilkosság oka szerelemféltés volt. Az ügyészség emberölés miatt indított nyomozást, azonban az elkövető halála esetén a jogszabályok szerint megszüntetik az eljárást. A szörnyű tragédia után Balatonfüreden mindenki erről az esetről beszélt.

11 lövést adott le

2012. június 4-én, Balatonfüreden, a Bartók Béla utcában lövések sora és sikítozás törte meg a társasházas környék déli óráinak nyugalmát. A család körülbelül három éve lakott itt, egyikük sem Füredről származott.  A férj tizenegy lövést adott le felesége szeretőjére, vagyis Apró Anna édesapjára, a balatonfüredi nyomozó, ebből kilenc találta el a szeretőt, kettő pedig az ajtófélfába fúródott. A főorvos valószínűleg menekülni próbált, ezért hátulról kapta a golyókat, amikor megtalálták, testével félig a verandán feküdt. A rendőr holttestét az emeleti szobában találták meg, a fotelban ülve lőtte főbe magát.

Mindketten a szívkórházban dolgoztak

A lelőtt szerető, A. Dezső 49 éves volt, a jó hírű balatonfüredi Állami Szívkórház kardiológiai osztályának vezetője, a 38 éves feleség, F. Edit ugyanebben az intézményben a járóbeteg- ambulancia vezetőjeként dolgozott.

Elismert szívsebész volt

A főorvos a szakmájában és a betegei által is rendkívül elismert volt, a televízióban gyakran szerepelt szakértőként. A szívkatéterezés specialistájaként rengeteg életet mentett már meg az országban. A gyilkosság után több műtétet is elhalasztottak a Balatonfüredi Szívkórházban.

Sokkot kapott az asszony

A szörnyű vérontást végignéző doktornőt sokkos állapotban szállították a szívkórházba, egy ideig ott is kezelték. F. Editnek és nyomozó férjének akkor egy 5 éves kisfia volt.  Az orvosok közt azért is volt elismert A. Dezső, mert ő szervezte meg a megyében az akut szívinfarktusok minél korábbi katéterezését.

Fiatal orvosokat tanított be

A néhai A. Dezső, az RTL sztárjának édesapja, Zalaegerszegről érkezett Balatonfüredre, egy fiatal orvoscsapatot szervezett maga köré, akiket nagyszerűen betanított az általa profin végzett műtétekre. A főorvos az osztályán dolgozó, épp a szakvizsgájára készülő orvosnővel, a Debrecenről származó F. Edittel keveredett viszonyba.

Tudtak a viszonyról

A gyilkosság után Balatonfüreden azt beszélték, hogy a városban többen tudta a két orvos viszonyáról. Anna családja Zalaegerszegen élt, csak az édesapja költözött át Balatonfüredre.  

Az asszony el akart válni

Az akkori szóbeszéd szerint A. Dezső hétvégén járt haza feleségéhez és lányához, és állítólag többször hangoztatta, hogy sohasem fog elválni. Ezzel szemben F. Edit azért hívta oda szeretőjét és férjét a lakásukba a tragikus napon, hogy közösen tisztázzák a szerelmi háromszöget, és elmondják, hogy az asszony el akar válni.

A férj nem akart válni

A rendőr férj nagyon szerette a feleségét, nem akart hallani a válásról. A nyomozó egyik ismerőse akkor azt mondta, csak pár hete tudhatott arról, hogy felesége viszonyt folytat valakivel, pedig többek szerint már régebb óta lehetett tudni a munkahelyi kapcsolatról.

Nyomozóként dolgozott

A volt férj korábban büntetésvégrehajtóként dolgozott, csak később lett nyomozó. Állítólag a gyilkosság előtt kapott Budapesten egy számára előmenetelnek számító állásajánlatot, de azt pont azért utasította vissza, mert felesége Füreden dolgozott.

Sokan ismerték a rendőrt

A füredi nyomozó Berettyóújfaluról származott, mindenki szerint nagyon rendes, normális ember volt, szeretett horgászni. Sokan ismerték, hiszen rendőrként sok emberrel tartotta a kapcsolatot. Egyik ismerőse, a gyilkosság után azt mondta, feleségét valószínűleg a kisfiúk miatt hagyta életben.   A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Apró Anna -Forrás: RTL