Elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a magát szír állampolgárnak valló férfinek, aki rendőrökre és egy katonára támadt rá május 22-én a Fonyódi Rendőrkapitányságon. Az ügyészség szerint az elkövetőt Balatonfenyvesen akarták igazoltatni az egyenruhások, azonban a férfi nem beszélt magyarul és a személyazonosságát sem tudta igazolni.

Bevitték a kapitányságra

A megalapozott gyanú szerint május 22-én Balatonfenyvesen intézkedés alá vontak a rendőrök egy külföldi, magát szírnek valló férfit, akit – mivel nem beszélte a magyar nyelvet és személyazonosságát nem tudta igazolni – előállítottak a Fonyódi Rendőrkapitányságra. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Orvost hívott

Miután bevitték a rendőrök a kapitányságra, a férfi orvosi ellátást kért. Az orvos megérkezése után a férfi azt mondta, hogy 26 éves, majd az egyenruhások levették róla a bilincset.

Nekik esett

Amikor a rendőrök levették róla a bilincset, a férfi rátámadt a helyiségben tartózkodó hivatalos személyekre. A támadó többször megrúgta, ököllel verte, illetve megkarmolta a két rendőrt és egy a rendőrség támogatására kirendelt katonát, valamint a segítségükre siető rendőr főtörzsőrmestert is.

„I kill you”

Az elkövető a támadás során elszakította az egyik rendőr ruháját, és megpróbálta megszerezni a katona és a rendőr főtörzsőrmester szolgálati lőfegyverét. A dulakodás közben a férfi az „I kill you” mondatot ismételte.

A Fonyódi Rendőrkapitányságon támadt rá a rendőrökre

Eltörte a katona orrát

A verekedés következtében a három rendőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, de a katona súlyos sérülést szenvedett, ugyanis neki eltörte az orrát a megvadult támadó.

Nem maradhatott szabadlábon

Mivel a férfi nem tudta igazolni a személyazonosságát és az adatai vonatkozásában egymástól eltérő állításokat tett és feltehető, hogy Magyarország területén illegálisan tartózkodik, ezért az ügyészség szerint alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon engedése esetén elszökne és kihúzná magát a büntetőeljárás alól, valamint újabb bűncselekményeket követne el.

Ez is érdekelhet

Letartóztatták

A nyomozó ügyészség helyben hagyta az ügyészi indítványt, és így a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke