Cikáztak a siófoki utcán az autók, padlógázzal mentek a rendőrök a menekülő bűnöző után. A tettes nem bírta a tempót, Siófok és Zamárdi között, Balatonszéplakon egy villanyoszlopnak csapódott. Cikkünk alján te is megnézheted a látványos videót az üldözésről.

Betört és lopott

A rendőrségi adatok alapján augusztus 8-án éjfél körül egy akkor még ismeretlen tettes betört egy siófoki tetoválószalonba, ahonnan tetoválógépeket és egyéb felszereléseket tulajdonított el több mint kétmillió forint értékben. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Nemzetközi elfogatóparancs

A lopás után egy közelben parkoló személyautóról lelopta a rendszámokat, és távozott a helyszínről. A rendőrök a nyomozás során rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, akiről a sikeres adatgyűjtést követően az is kiderült, hogy különböző bűncselekmények elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Elmenekült a rendőrök elől

A siófoki egyenruhások a Terrorelhárítási Központ közreműködésével felkutatták a körözött személyt, aki augusztus 12-én délután a rendőri igazoltatás elől személygépkocsival elmenekült, majd Balatonszéplakon egy villanyoszlopnak ütközött.

Mindent megtaláltak nála

A férfit elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő. A járműben a tetoválószalonból ellopott eszközökön kívül számos más, szintén bűncselekmények elkövetéséből származó rendszámokat és tárgyat találtak.

Kihallgatták a rendőrök

A nyomozók a 32 éves férfit –őrizetbevétele mellett- többrendbeli lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Külföldön is lopott

Úgy tudjuk, hogy a tolvaj a vallomása során elmondta, hogy a közelmúltban több alkalommal követett el lopást többek között Németországban, Csehországban és Ausztriában is. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva éred el.

Itt a videó az autósüldözésről, 00:41-nél csapódik villanyoszlopnak a menekülő autós

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból