Közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 71 éves helyi lakossal szemben, aki az ismerőse igazolványával beállt egy mozgáskorlátozott személyek részére fenntartott parkolóhelyre. Egy másik balatoni, rendőrségi esetnél egy somi férfi randalírozott egy siófoki autóbusz-állomáson.

Rossz helyre parkolt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki azt a 71 éves helyi lakost, aki egy ismerőse parkolási igazolványával állt meg az autójával egy mozgáskorlátozott parkolóhelyen. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Északi-part közelében bukott le a férfi

Közokirat-hamisítást követett el

Azontúl, hogy a 71 éves férfi húzása erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető, a tettével közokirat-hamisítást követett el, ami miatt a veszprémi rendőrség büntetőeljárást is indított a férfi ellen.

Nem volt vele az ismerőse

A rendőrség szerint a férfi 2021. április 26-án, délután úgy parkolt le az autójával egy mozgáskorlátozott személyek részére fenntartott helyre, hogy az egyik ismerőse igazolványát tette ki a szélvédőre. Mindezt tette úgy, hogy az ismerős nem volt vele, tehát a 71 éves férfi súlyos szabálytalanságot követett el.

Előállították

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, majd előállították és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Siófokon egy részeg garázdálkodott

Egy másik balatoni bűnesetnél a rendőrök egy 30 éves ittas férfival szemben intézkedtek hétfő délután Siófokon, egy autóbusz-állomáson, mivel az illető hangoskodott és zaklatta az utasokat.

Ütötte a buszt

Az eljárás adatai szerint a somi férfi egy siófoki buszállomáson lármázott, zavarta az utasokat, és műanyag flakonnal dobált meg egy buszt. Egy másik járműnek az oldalát ütötte-verte a részeg férfi.

Ez is érdekelhet

Elfogták

A siófoki rendőrök a helyszínen elfogták a garázdát, akit ezután előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra. Ezt követően a nyomozók garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Unsplash