A Balatonra utazó pihenni vágyók újabb jegytípusok közül választhatnak, ugyanis szombattól már elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata. Az egy vagy három napig érvényes jegyekkel a balatoni vasútvonalak mellett a 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak a kirándulók.

Új jegyeket jelentettek be

A MÁV-Volán-csoport legfrissebb szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően május 15-től újabb jegytípusok közül választhatnak a Balaton környékére látogatók. „Szombattól elérhető a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata, az egy- vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatnak” – közölte a MÁV-Volán csoport szombaton az MTI-vel. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fonyód-Lengyeltóti között is lehet vonatozni

123 település busszal

A Balaton24 Duo és Balaton72 Duo megváltásával a Fonyód-Lengyeltóti közötti vonalon is lehet közlekedni, sőt a Volánbusz járatain további 123 település között lehet igénybe venni a helyközi autóbuszokat.

Ennyibe kerül

A Balaton24 Duot 1990 forintért, 26 éven aluliak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegyet 4990 forintért, 26 éven aluliak 2990 forintért vásárolhatják meg. Az egy és a három napos jegyek a MÁV-START személypénztáraiban, valamint a MÁV applikációban vásárolhatók meg.

Szükség volt az új jegyekre

A vasúttársaság szerint tavaly nyáron szezonális jelleggel vezették be a Balaton24 és Balaton72 jegytípust, amely 24 illetve 72 óráig korlátlan utazást biztosított a tó környéki vasútvonalakon, egyúttal a Volánbusz járatain is használható volt Balatonfüred és Tihany között. Az új jegytípus nagy sikert aratott, mivel a MÁV-START legkedveltebb nyári jegyterméke lett, 2020-ban közel 17 ezren vásároltak ilyet. 

Már vásárolhatunk ilyen jegyeket

Május 1-jétől érhetőek el újra a Balaton24 és Balaton72 jegyek, amelyek adott időszakra korlátlan utazást biztosítanak a Balatonnál közlekedő vonatokon, a Tapolca-Sümeg szakaszon, a balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is.

Jó választás

Az eladási mutatók szerint az utasok számára tényleg jó alternatívát kínálnak az új jegyek, hiszen május 1-je óta már több mint 400 darabot értékesítettek belőle – írja a Magyar Nemzet.

Ügyelnek a tisztaságra

A MÁV-Volán-csoport minden igyekezetével azon van, hogy a járataikon biztosítsák a megfelelő tisztaságot és a járványügyi intézkedéseknek megfelelően a higiéniai szempontokat tartsák szem előtt. A koronavírus-járvány miatt folyamatosan fertőtlenítik a járműveket és a megállókat, továbbá biztosítanak védő- és fertőtlenítőeszközöket a dolgozók számára is.

Fejlődik a turizmus

A Balaton24 és Balaton72 jegyek újbóli bevezetése nagyban hozzá fog járulni ahhoz, hogy az idén még többen válasszák a Balatont és térségét, de a jegyek a többszöri jegyvásárlásból eredő kontaktusok számát is csökkenti. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jönnek az új napijegyek

Kiemelt kép: Vonat – Forrás: Facebook