Szerdán Siófokon vette kezdetét a Tour de Hongrie idei versenysorozata, a kerékpárosok a Fő térről indultak, és a cél Kaposvár volt. Csütörtökön 13.15-kor folytatódik a verseny, a megmérettetésen pedig 132 kerékpáros sorakozik fel a Vitorlás téren, majd onnan egészen Nagykanizsáig meg sem állnak.

Több mint száz versenyző

Az idei Tour de Hongrie bringaversenyen 22 csapat és több mint száz kerékpáros vesz részt. A szervezők szerint a versenyen nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is gyúrtak: az indulók között nyolc WorldTeam, kilenc ProTeam, négy kontinentális csapat és a magyar válogatott versenyzői vannak jelen – írja a Veol.

Siófokról indultak

Sok millió néző

A balatoni kerékpárosversenyre öt kontinens huszonnyolc országából érkeztek versenyzők. A jeles eseményt pedig hatalmas médiaérdeklődés övezi: az eseményt százötven országban közvetítik a televíziós társaságok, így több százmillió nézőhöz is eljuthat a balatoni verseny híre. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A címvédő hatodik lett

„Nagyon készültünk ma erre a csapatbemutatóra, de közben fél szemmel néztük, hogy mi történik Olaszországban. A Tour de Hongrie címvédője, Valter Attila ma hatodik lett, ezzel átvette a fehér trikót a Giro d’Italián, ez sporttörténeti siker! Az olasz versenynek van egy másik magyar indulója is, Dina Márton, aki két éve ezüstérmes volt a Magyar Körversenyen, óriási, hogy ilyen remek bringásaink vannak” – mondta a lapnak Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Betett a versenynek a járvány

„Nagyon sokat dolgoztunk az előző hónapokban a kollégáimmal, soha ilyen jól nem álltunk, olyan jó lenne ez a verseny, mint még soha, ha nem nyomná rá a bélyegét a koronavírus-járvány, rengeteg pluszfeladatot ad nekünk. Mégis, remélem, ez már nem sokáig tart, s a Tour de Hongrie a nyitásnak jelképes eseményévé válhat” – mondta a főszervező.

Csütörtökön Balatonfüredről rajtolnak

A verseny második szakasza Balatonfüredről indul, a kerékpárosok csütörtök 13:15-kor a Vitorlás téren szállnak fel a paripáikra, majd 183 kilométer tekerés után késő délután/kora este Nagykanizsán érnek célba. Az útvonal érinteni fogja Aszófő, Balatonszőlős, Nagyvázsonyon, Szentantalfa, Badacsonytomaj és Tapolca városát is.

Holnap Veszprémben lesz a rajt

A pénteki napon Veszprémből indulnak a kerékpárosok, és aznap egy 142 kilométeres szakaszt kell teljesíteniük. Az útvonal Márkón, Hárskúton és Zircen halad keresztül, majd Tatán ér véget.

Ez volt szerdán

A szerdai nyitónapot a német Phil Bauhaus nyerte. A legjobb magyar Karl Ádám volt, aki a tizenhetedik helyen ért célba.

Tour de Hongrie

A Tour de Hongrie egy profi országúti kerékpárverseny, amelyet Magyarországon rendeznek meg. A versenyt először 1925-ben rendezték meg. Az első futamot Jerzsabek Károly nyerte, a mostani címvédő pedig Valter Attila. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tour de Hongrie verseny – Forrás: Facebook/Tour de Hongrie