A koronavírus-járvány miatt nem tudják megrendezni a szervezők a népszerű balatoni futóversenyt, ezért más eseményekhez hasonlóan ők is kénytelenek voltak a halasztás mellett dönteni. Most már tényleg biztos, hogy elmarad az UltraBalaton, de a szervezők bíznak benne, hogy később meg tudják rendezni a versenyt.

Lefújták

Egy Facebook-bejegyzésben közölte a futóverseny közösségi oldala, hogy a májusi UltraBalatont nem tudják megrendezni a járvány és a korlátozó intézkedések miatt. A balatonfüredi eseményről azt írták, a helyszín változatlan maradna, de az időpontot kitolták 2021. október 1-3-ra. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változatlanul Balatonfüreden lesz

Pótidőpontban rendezik meg

A futóverseny szervezői ugyanakkor nem szívesen mondanának le a versenyről, ezért sem döntöttek a teljes halasztás mellett, hanem csak halasztották az eseményt. Az új időpont tehát október 1-3. lesz, és a májusra meghirdetett rajtidőpontok októberre is érvényben maradnak.

Ez most mindenkinek nehéz

Ebben a kritikus járványhelyzetben nem lehet mindenki számára megfelelő döntéseket hozni, ezt a szervezők is tudják, éppen ezért azt kérik mindenkitől, hogy őrizzék meg a higgadtságukat. Azt is írták, ha bárkinek bármi kérdése van a verseny halasztásával kapcsolatban, az elérhetőségeiken tud érdeklődni.

Elmarad a Balaton Sound is

Mint megírtuk, a járványhelyzet miatt elhalasztják a soproni Telekom VOLT és a zamárdi Balaton Soundot is. A szervezők egy szomorú közleményben adták hírül, hogy a két óriásfesztivált 2022-ben rendezik meg. Ugyanakkor a Sound kapcsán felmerült más balatoni településvezetőkben a rendezés ötlete: ha Zamárdiban nem is, de máshol még megrendezhetik a zenés fesztivált.

Zamárdi belefáradt

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere már korábban is azt mondta, hogy a Balaton Sound nagy terhet jelent a városuknak. A sok fesztiválozó sok szemetet hagy maga után, a hangzavar pedig kikészíti a helyieket. Ezért végül Zamárdinak egyértelmű volt a döntése, hogy idén elhalasztják az eseményt, de mások szívesen befogadnák az elárvult fesztivált – amennyiben ezt engedi a járványhelyzet.

Átvehetik a rendezést

Balatonboglár, Balatonszemes és Siófok polgármestere is úgy nyilatkozott, hogy náluk akár meg lehetne rendezni a fesztivált, mert a településeiken hely az van bőven, és a fesztivállal járó magas bevételi lehetősek is érdeklik őket. Bármi is lesz a jövőben a Sounddal, a polgármesterek tárgyalások útján fogják eldönteni, hogy költözhet-e a fesztivál.

Balatonvilágoson is megrendezhetik

A Balaton Sounddal kapcsolatban Balatonvilágos polgármestere is megszólalt, aki azt nyilatkozta, hogy nem zárkóznak el a rendezés ötletétől, de most mindenképp a biztonsági szempontokat kell előtérbe helyezni. Ha sikerülne egyeztetniük a Club Aliga üzemeltetőivel is, akkor még helyük is lenne, ahol meg lehetne rendezni a fesztivált. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhalasztják az UltraBalatont

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels