A Siófokról eltűnt négygyermesekes édesapát a zalaegerszegi hajléktalanszállón találták meg csütörtökön.  A szociális munkások értesítették a férfi testvérét.  Felián Attilától társai elvették a kabátját, vélhetően bántalmazták is. A férfit testvére és felesége vitte haza.

Siófokról tűnt el Felián Attila

Amint arról a Balatonkörnyeke.hu is beszámolt, Felián Attilának rejtélyes körülmények közt veszett nyoma Siófokról. A férfit hétfőn látták utoljára szerettei, amikor édesapjához ment, hogy pénzt kérjen tőle. Utána még beszélt feleségével telefonon, de haza már nem ment.

Anyagi gondjai voltak

„A gyerekünk 2 hónapja született meg, sajnos az eltűnése előtti napokban pedig előfordult, hogy vitatkoztunk. A jelenlegi helyzetben egy férfinak egyedül eltartani egy négygyermekes családot borzasztóan nehéz, főleg a pénzügyi problémák miatt ugrottunk egymásnak” – mondta Attila felesége a 41 éves férfi eltűnése után.

Keszthelyre ment

Attila édesapától múlt hétfőn útnak eredt, és meg sem állt Keszthelyig. Bejelentkezett a hajléktalanok nappali melegedőjébe, ám az ott dolgozók este közölték vele, hogy az intézménynek nem áll módjában éjszakára menedéket adni neki. Értesítették viszont a zalaegerszegi Vöröskereszt munkatársait, akik átszállították a férfit a hajléktalanszállójukra – írja a Bors.

A szociális munkások ismerték fel

Az elkeseredett család igyekezett minél több fórumon segítséget kérni. A szociális munkások a Facebookon közzétett felhívást is látták, és amikor rájöttek, hogy az eltűnt férfi nem más, mint az egyik új lakójuk, azonnal felhívták Attila testvérét.

Testvére és felesége vitte haza

„Végre megtaláltuk! Éppen most visszük orvoshoz, aztán haza. Itt ül mögöttem az autóban, a felesége, Timi vigyáz rá” –mondta csütörtökön a Borsnak Péter, a férfi öccse.

Gyógyszereket kapott

Attila azonban nem nyilatkozott, testvére elmondása szerint még erősen zavart volt. Vélhetően gyógyszereket kapott.

Bántalmazták a hajléktalanszállón

„Nem teljesen értjük, hogy mi történt, de ez most nem számít. Azt hihette, hogy Timi kiadta az útját, de ez félreértés volt. A szállón sajnos a sorstársai elvehették a kabátját, és kicsit bántalmazhatták is. Most már minden rendben lesz” – mondta Attila öccse.

Zalaegerszegen el akarta adni az óráját

A Bors úgy értesült, hogy Attila az apjától kapott pénzt hamar elköltötte, mert mire a szociális intézménybe ért, már semmi nem volt a zsebében. Egy zalaegerszegi zálogházban megpróbálta eladni az óráját, hogy cigarettát vehessen, de az üzletben közölték, hogy portékájának számukra nincs értéke, mert nem aranyból készült.

Attila felesége után vágyott

Kardos Ádám, a Vöröskereszt szolgálatvezetője azt mondta, hogy nekik hasonló esetekben különös gonddal kell eljárniuk, hiszen egyáltalán nem lehetnek benne biztosak, hogy az eltűntként keresett ügyfeleik szeretnék, ha családjuk rájuk találna. Attila viszont vágyott felesége ölelő karjaira, így a történet jól végződhetett.

Kiemelt kép: Felián Attila – Forrás: Facebook