A koronavírus-járvány harmadik hullámának gyors és veszélyes terjedése miatt idén nem a megszokott módon ünnepelték Somogy megyében a március 15-ét. Ennek ellenére az egész megyében megemlékeztek a 48′-as hősökről, az emlékkoszorúkat pedig kis csoportokban, csendben helyezték ki.

Virágokkal emlékeztek

Kaposváron, a Kossuth téren Csiba Ágota kancellár és Weimann Gáborné főigazgató helyezték ki a Kaposvári Szakképzési Centrum emlékkoszorúját. A Széchenyi-szobornál Kárász László, a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola igazgatója és a tanárok helyezték el a virágokat és a koszorúkat – írja a Somogy megyei hírportál.

Kaposváron koszorúkkal emlékeztek

Elmaradtak a műsorok

Kaposvártól nem messze, Újvárfalván idén sajnos nem léptek fel a huszárok és az iskolások sem tartottak műsort, így az ünnepség tényleg csak szűk körben zajlott. Mindenesetre megkoszorúzták a Noszlopy kúria falánál az emlékművet. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg se hirdették eseményt

Az újvárfalvai megemlékezésen tényleg csak nagyon kevesen lehettek ott, ugyanis a képviselő-testület és a polgármesteri hivatal dolgozói közül is csak néhányan vehettek részt az eseményen, sőt a lakosságnak meg sem hirdették a programot. Kiss Péter Pálné polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, nem akarták mozgósítani a helyieket, mivel náluk folyamatosan jelentkeznek megbetegedések, és most amúgy is mindenkinek törekednie kell az elővigyázatosságra és az óvintézkedések betartására.

Lemondták a megemlékezést Szőlősgyörökön

Szőlősgyörök önkormányzata már régebb óta szervezte a március 15-ét, különleges műsorral és programokkal is készültek, azonban a járványhelyzet miatt kénytelenek voltak lemondani az ünnepséget. Hét kilométeres, környékbeli túrával készültek, hogy a gyerekek megismerhessék a szabadságharc emlékhelyeit, mivelhogy Somogy megyében, a mai vásártéren volt a legnagyobb áldozatot hozó csata. A különleges programra még külön jelvényt is csináltattak, viszont a járvány most felülírta a rendezvényszervezők elképzeléseit.

Régi felvételeket vetítettek

Kaposmérőn 2020 tavaszán megtartották a nyilvános, március 15-ei ünnepélyt, azonban idén már csak a régi ünnepségek felvételeit vetítették a tévében. A Csiky Gergely Színház társulata pedig online elevenítette fel, mi is történt 173 évvel ezelőtt.

Mutatjuk az ünnepi műsort

Köszöntőt mondott Kaposvár polgármestere

Rendhagyó volt a kaposvári március 15-e, hiszen elmaradtak a hagyományos ünnepségek. Ugyanakkor Szita Károly, a város polgármestere egy videóval üzent a város lakóinak az ünnep alkalmából. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó

Kiemelt kép: Részlet a videóból