A 87 éves bácsi eladásra hirdette meg a Balatonszabadiban ismert panziót. Két férfi jelentkezett,  megegyeztek az árban, 200 millió értékben fogtak kezet, aztán ügyvédhez mentek. Furcsa módon egy nyíregyházi ügyvéd intézte a szerződést. Kiderült, hogy semmi sem stimmel és át akarják verni az öregurat. A bácsi észbe kapott és a rendőrségre ment, szerencsére időben.

Meghirdette a panziót

Egy 87 éves balatonszabadi lakos május végén tett feljelentést a rendőrségen. A férfi a panzióként is üzemelő ingatlanját szerette volna eladni, a hirdetésre pedig két nagykállói férfi jelentkezett. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

A zugügyvéd mindent előkészített

A vevők az eladó korát kihasználva egy nyíregyházi ügyvédhez vitték a férfit, aki már gondosan előkészített papírokkal várta őket. Az ügyvédnél történtekre csak foszlányokban emlékező áldozat másnap feljelentést tett a rendőrségen, a csalárdság pedig hamar be is igazolódott. 

Valótlan tartalmú szerződés

A vevők pár nap múlva egy olyan, egyértelműen valótlan tartalmú, ügyvéd által is ellenjegyzett szerződést nyújtottak be a hivatalba, ami igazolta volna a vételér megfizetését.

200 milliós csalás

Az addigra azonban már elrendelt nyomozásra tekintettel az adásvételt nem jegyezték be, ezzel pedig a somogyi rendőrök egy közel 200 millió forint kárt okozó csalást előztek meg. 

Rácsok mögött a zugügyvéd

A nyomozók július 10-én hallgatták ki a két nagykállói férfit mint társtetteseket, valamint a nyíregyházi ügyvédet mint bűnsegédjüket különösen nagy értékű csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök mindhárom elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Facebookon már 26 ezernél is többen követnek minket, az erősebb napokon mi vagyunk a Balaton vezető hírportálja.

Kiemelt kép: A cikkben szereplő panzióról készült felvétel – Forrás: rendőrség