Az ALDI és a Spar ismét emeli a béreket szinte valamennyi munkakörben. 2024. január 1-jétől az ALDI munkatársai az értékesítés, a logisztika, az informatika területén, valamint az irodai munkakörökben egységesen 12%-os béremelésben részesülnek. A Spar munkatársai 10-24 százalékkel fognak többet keresni.

6 ezer embert érint az Aldi béremelése

Az ALDI Magyarország 2024. január 1-jétől újabb béremelést hajt végre, amely a vállalatcsoport mintegy 6000 munkavállalójára országosan, egységesen szinte minden pozícióra érvényes. A béremelés mértéke 12% lesz. Az ALDI-nak 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelése, amelyek együtt legalább 38%-ot, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb értéket érnek el – íta a cég a szerkesztőségünknek küldött közleményében. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy kezdő ALDI-alkalmazott majdnem félmilliót keres

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett január 1-jétől havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg az ALDI-nál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér.

1,4 milliót kaphatnak a boltvezetők

Januártól a boltvezetők bére az ALDI-nál eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz. A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, és a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint.

Spar dolgozók 10-24 százalékot kapnak

A Spar és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megegyezett a 2024-es bérekről: a megállapodás szerint a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 15%-os vásárlási kedvezménye továbbra is megmarad, ezen felül az alapbér átlagosan 10-24 százalék közötti mértékben fog nőni.

Az informatikusok is többet kapnak

Visszatérve az ALDI-hoz: A béremelés az ALDI International IT Services Kft. valamennyi munkatársára is vonatkozik, így a budapesti, a pécsi és a debreceni szolgáltatóközpontokban a legtöbb pozícióban átlagosan 12%-os béremelésben részesülnek a dolgozók. Az intézkedés következtében már a belépő szintű pozíciókban is mintegy bruttó 600 000 forintos bérre számíthatnak az újonnan csatlakozó kollégák.

Hűséges munkavállalók

Az ALDI-nál a dolgozók számára mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus. Valamennyi dolgozó esetében a vállalatnál eltöltött szolgálati idő határozza meg, hogy melyik bérsávba kerül, a béremelés pedig egyéni bértárgyalás nélkül jár. A munkatársak lojalitását jól jellemzi, hogy 30%-uk immár több mint 5 éve az ALDI munkavállalója. A cég kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói egészségének megőrzésére: az ALDI a versenyképes bérek mellett minden alkalmazott számára ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat kínál, továbbá naponta friss zöldséget és gyümölcsöt biztosít a dolgozóknak.

Egy év alatt majdnem 40 százalékal nőtt az ALDI-alkalmazottak bére

„Az ALDI továbbra is kiemelt értéknek tartja munkavállalóit. Válságálló munkahelyeket, kiváló munkakörülményeket és automatikus béremelést biztosítunk minden dolgozónk számára. A mostani 12%-os béremelés lényegesen magasabb, mint a jövőre vonatkozó inflációs prognózisok. A 24 hónap alatt négy alkalommal, együttesen legalább 38%-kal megemelt béreink is infláció felett növekedtek, így biztosítjuk kollégáink számára a reálbér szinten tartását, illetve növelését” – mondta el Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Aldi – Fotó: Budapestkörnyéke.hu