Rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azokkal a többszörösen büntetett előéletű férfiakkal szemben, akik egy zamárdi szórakozóhelyen akartak pénzt szerezni egy férfitól. A szerencsétlen áldozat csak 10 ezer forintot tudott átadni a férfiaknak, ezért ők addig verték őt, amíg el nem törték a csontjait.

Balatonra érkeztek kikapcsolódni

A vádirat szerint a 39 és a 34 éves férfiak élettársaikkal érkeztek a tavalyi szezonban a Balatonhoz. A férfiak a késő esti órákban ismerkedtek meg későbbi áldozatukkal egy szórakozóhelyen, Zamárdiban. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zamárdiban buliztak

Megtudták, hogy sok pénze van

A szórakozás során a tettesek beszélgetni kezdtek a férfival, és azt a következtetést vonták le, hogy nála nagyobb összegű készpénz van. Ezen kívül azt is megtudták az elkövetők, hogy a férfi a barátaival egy balatonföldvári helyre megy tovább bulizni.

Együtt szórakoztak

A férfiak később követték az áldozatukat Balatonföldvárra, ahol együtt italoztak, valamint a sértett a férfiak beleegyezésével elkezdett táncolni a férfiak társaságában lévő nőkkel. Ezt kihasználva a férfiak azzal álltak elő, hogy az erősen ittas sértett „tiszteletlenül” bánt a barátnőikkel, ezért tőle 100.000 forintot követeltek.

Bankautomatához mentek

Mivel az áldozatnak nem volt annyi pénze, hogy kifizesse a férfiakat, ezért az agresszív tettesek a megfélemlített sértettet egy bankautomatához kísérték. Azért, hogy a fellépésüknek még nagyobb nyomatékot adjanak, út közben az idősebb férfi többször ököllel arcon ütötte.

Nem tudott pénzt felvenni

Végül az áldozat nem tudott pénzt felvenni az automatából, ezért a nála lévő 10 ezer forintot adta át a férfiaknak. Az elkövetők ennek ellenére addig verték a férfit, amíg elvesztette az eszméletét.

Durván megsérült

A bántalmazás következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló töréses sérülést is szenvedett.

Ez is érdekelhet

Ez lehet a büntetésük

Az ügyészség a vádiratában a jelenleg más ügyekben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltő férfiak közül a visszaesőnek minősülő I. rendű vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetén 8 év börtönbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben 12 év fegyházbüntetést indítványozott. Az ügyben valószínűsíthetően a Kaposvári Járásbíróság fog döntést hozni. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.