Révfülöp és Balatonboglár közt Balaton-átúszás várja a bátrakat, a most kezdődő Művészetek Völgye Kapolcson és környékén 10 napon át kínál csúcsszuper programokat. Siófokon Charlie, Alsóörsön a Sving a la Django és Bangó Margit, Tihanyban a Brass On the Road, Kenesén a Vujicsics együttes ad koncertet. Balatongyörökön Borkorzó, Keszthelyen Sörfesztivál, Balatonakarattyán élőzenés est, Révfülöpön Country Music Fest oltja a szomjat is. Gyerekkel jó program a Varázshajó és Vörösberényben a Kukamese.

Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között

40. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. A Balaton legnépszerűbb, ikonikus nyíltvízi sporteseményét több távon, sőt, SUP-áthúzással is lehet teljesíteni.

Csütörtökön indul a Művészetek Völgye

Családi programok, workshopok és minden más a Művészetek Völgyében

2044 program vár tíz napon át a Művészetek Völgyében. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján mindenki találhat kedvére való programot.

Kibővített Csigabusz Tapolcától Veszprémig

Harcsa Veronika és a Gyémánt Bálint Quartet, Bohemian Betyars, Dés László, Básti Juli és Nagy Ervin, Budapest Bár, Kiscsillag – csak néhány a gazdag koncert-kínálatból Kapolcson és környékén.

Györöki Borkorzó

Balatongyörökön a móló mellett Borkorzó várja a szomjazókat négy napon át. A gyerekeknek Varázshangok családi játszóház és színielőadások kínálnak kellemes időtöltést. A felnőttek a jó borok mellett éjfélig remek koncertek várják.

Balatongyörökön az egész családnak

Varázshajó a Balaton közepén

Varázshajónk olyan vizekre evez, ahol kalózokkal, bűvészekkel és bohócokkal találkozhatnak. Varázsolunk, kincset keresünk, szórakozunk, játszunk és feledhetetlen vidám perceket töltünk együtt a hajó fedélzetén. A hajózás alatt a szülőket és gyerekeket szeretettel várjuk a hajóbüfében is. A program 1 órás és magyar nyelvű. A hajók a program végén az induló állomásokra érnek vissza – hívja a BAHART az aprónépet balatoni hajókázásra.

Keszthely, Füred, Balatonmáriafürdő

A Varázshajó pénteken Keszthelyről, Balatonfüredről és Balatonmáriafürdőről indul kincses útjára.

Sörfesztivál Keszthelyen

Július 20. és 24. között közel 30 sörfőzde több mint 100 féle söre hív kóstolásra és koccintásra Alsóörsön, így két csobbanás között sem kell aggódni a megfelelő testhőmérséklet miatt: jéghideg sörömök gondoskodnak a nyári forróság elleni védekezésről. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, sörkóstolókkal, street fooddal és klasszikus fesztiválkajákkal várnak mindenkit a szervezők Keszthelyre.

Charlie Siófokon

Charlie élőzenekaros nagykoncert Siófokon. „Csak a zene van” címmel a szabadtéri színpadon.

Csak a zene van

Élőzenés estek Balatonakarattyán a Spumante Bárban

Péntek este bárzongorista-verseny, szombaton Kollányi Zsuzsi unplugged koncert a Spumante bárban.

Sving a la Django és Bangó Margit Alsóörsön

Kukamese Vörösberényben

A Veszprémi Petőfi Színház Kukameséje gyerekeknek vasárnap este a vörösberényi Kolostor és Kerényi Imre Kult-magtárban. Fém Feri, Papír Oszkár, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Polieszter és Komposztanyó a Hulladéksziget birodalmában élnek, itt játszódik a varázslatos történet. Hasznosnak lenni, „újrahasznosulni”, ezt várja ki-ki a maga különös vágyaival. Mese és tanulság, fontos fogalmak és gyakorlat elsajátítása a mese és színház varázsa révén.

Ez a Kukacsoda mesedarab

Kisvasúttal Balatonfenyvesről

Brass On the Road koncert Tihanyban

Péntek este 8-kor a Mádl Ferenc téren a Brass On the Road ad koncertet.

BOR koncert

Gitáros szentmise Tihanyban

Vasárnap este 19.30-kor gitáros szentmisére várja a híveket a Tihanyi apátsági templom.

Muzsikáló Tájház Balatonkenesén

Kenesén a Muzsikáló Tájház sorozatban péntek este a Vujicsics együttest hallhatjuk.

Révfülöpi Country Music Fest három napon át

Ingyenes programajánló

A Balatonkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ balatonatuszas