Kigyulladt a nádas Fonyódnál, a körülbelül húsz hektáron elterjedt tűz megfékezésére már nyolc helyről érkeztek hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók.

Ég a berek

Fonyód külterületén, a Turul utca közelében kapott lángra a nádas, amelynek eloltásához először a keszthelyi, a siófoki, a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották.

Még több tűzoltóra volt szükség

Később erősítésre volt szükség, így kaposvári, zalakarosi, valamint pacsai egységek is bekapcsolódtak a munkába, akik több oldalról támadva oltják a tüzet.

Éjfél előtt sikerült lokalizálni a tüzet

Este 11 órára a tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését északi, keleti és déli irányban. Korábban több mint 50 tűzoltó oltotta a tüzet, éjszakára már csak a Somogy megyei egységek maradtak. A munkálatokat az erős szél is nehezíti.

Hajnal háromra sikerült eloltani a tüzet

A tűzoltó egységek eloltották a tüzet Fonyód külterületén, ahol szombaton délután kapott lángra a nádas. Mintegy százhúsz hektáron égett le a terület – jelentette nem sokkal ezelőtt a katasztrófavédelem.

További képeket találsz a balatonboglári tűzoltók Facebook-oldalán

Két éve és is történt hasonló

A közelben élők kommentjei alapján tavaly már történt hasonló tűz, lényegében ugyanezen a helyen. A gond ezzel az, hogy a berekben állatok is éltek, amelyek most elpusztultak.

Akkor egy teljes napon át oltottak

A katasztrófavédelem szerint 50 tűzoltó dolgozott megfeszített munkával majdnem 24 órán át a lángok megfékezésén. Az Index akkori cikke szerint a szakértők 4-5 évre tették azt amikorra a természet helyreáll Fonyódnál

Szabályos vonalak mentén

Mások arról írtak, hogy túlságosan szabályos vonal mentén égett most a nádas, és ez gyújtogatásra is utalhat.

További balatoni friss hírekért kattints ide!

Címlapfotónk: MTI/Varga György