Nyáron is van munkájuk bőven

Mozgalmas héten vannak túl a balatoni rendőrök, féltucat ügyben kellett eljárniuk. Ezeket vettük számba. További balatoni friss hírekét kattintson ide!

Részegen a volánnál, susnyás lett a vége

Ittasan ült a volán mögé az a 31 éves balatonfűzfői férfi, aki a 8-as főút sólyi leágazásánál szenvedett balesetet. A férfi autójával a lehajtónál megcsúszott, a járdaszigeten átsodródott és a meredek parton lecsúszva az erdőbe hajtott, végül az autó két fa közé szorulva állt meg.

Az itasság nem segítette a helyzetét

Az járműben egyedül utazó férfi sérülés nélkül szállt ki kocsijából, majd hívta a 112-es segélyhívót. A kiérkező rendőrök alkoholteszterrel ellenőrizték őt és mivel a vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így további mintavételre előállították. A sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amelynek részeként bevonták a vezetői engedélyét.

Jött a fegyveres segítség

Egy 19 éves és két fiatalkorú fiú Veszprém belvárosában együtt szórakozott egy 23 éves Komárom-Esztergom megyei nővel. Az italozás során kötekedés, szóváltás alakult ki közöttük, majd a nő többször megszorította az egyik fiatalkorú fiú nyakát. Eközben személygépkocsival a helyszínre érkezett a nő ismerőse, egy 24 éves nő, aki egy gáz- és riasztópisztollyal megfenyegette a társaságot, majd együtt elhajtottak.

Hamar megtalálták őket

A rendőrök egy órán belül elfogták a fenyegetőzőket. A két nő veszprémi tartózkodási helyén elvégzett kutatás során a nyomozók a gáz- és riasztópisztolyt megtalálták és lefoglalták. Eljárás indult ellenük.

Táborozókat fosztogatott

július 14-én, hogy az Ugod, Huszárokelőpuszta melletti erdőben – sátortáborozók által felügyelet nélkül hagyott – hátizsákokból ötvenkettőezer forint készpénzt, illetve egy tizenötezer forint értékű bluetooth hangszórót vitt el valaki. A rendőrök a bejelentés napján lakásán elfogta a feltételezett elkövetőt, egy 20 éves bakonykoppányi férfit. A fiatalember lakóhelyén megtartott kutatás során a bűncselekményből származó készpénzt, valamint a bluetooth hangszórót a rendőrök lefoglalták.

Végül egy elismerés

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2021. július 16-án a felderítésben és az elkövető elfogásában végzett munkájáért dicséretben és jutalomban részesítette a Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának állományából Szokoli Sándor rendőr főhadnagyot. Ő volt az elkapta a strandolókat fosztogató férfit.

Így számoltunk be a dunaalmási tolvaj eseteiről

A hétvégi hatalmas razzia sem volt piskóta

Közlekedési rendőri összefoglaló

Összesen 13 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt: súlyos sérüléses 2, könnyű sérüléssel végződő 11 volt. A közúti közlekedési balesetekben 3 ember sérült meg súlyosan, további 14 személy pedig könnyebben. A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 38 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, köztük egy sofőr személyi sérülés balesetet okozott.